LimburgActueel.beLanger betalend parkeren in zone Dusart tijdens Winterland

Door Redactie - 13 november 2017 - 3500 - Toerisme

Van 18 november 2017 tot en met 7 januari 2018 vindt op het Kolonel Dusartplein Winterland 2017 plaats. “Om dit event vlot te laten verlopen en de verkeersveiligheid, de leefbaarheid en het parkeercomfort voor de omwonenden gedurende deze periode te verzekeren, voeren we een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen in”, aldus schepen Habib El Ouakili. Lees er vandaag meer over bij LimburgActueel!

Langer betalend parkeren in zone Dusart tijdens Winterland
Foto: R.Hermans/stad HasseltZo werd de Congostraat ter hoogte van de aansluiting op de Groene Boulevard afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer, met uitzondering van de hulpdiensten. De woningen in de Congostraat blijven bereikbaar via de Willekensmolenstraat. Verder zijn de straten rondom het event – meer bepaald de Congostraat, Wijngaardstraat en het Kolonel Dusartplein – uitsluitend voorbehouden voor plaatselijk verkeer.

“Tijdens de duur van het evenement zelf, dus van 18 november 2017 tot en met 7 januari 2018, breiden we ook tijdelijk het betalend parkeren in de hele betaalzone Dusart uit”, benadrukt El Ouakili. Deze zone bestaat uit: Kolonel Dusartplein, Congostraat, Wijngaardstraat, Kapermolenstraat, Willekensmolenstraat (gedeelte tussen het kruispunt met de Maastrichtersteenweg tot en met huisnummers 118 en 143), Sterrestraat, Arnold Maesstraat, Maastrichtersteenweg (gedeelte tussen het kruispunt met de R70 en Theresiastraat, vanaf huisnummers 1 en 2 tot en met 41 en 62) en de Koning Boudewijnlaan (gedeelte tussen het kruispunt met de R70 en Wijngaardstraat, even huisnummers vanaf 2 tot en met 12).

Parkeren is er dan voor niet-bewoners betalend tussen 9 uur en middernacht; dit zowel op weekdagen, zaterdagen, zondagen als wettelijke feestdagen. Bewoners van deze betaalzone blijven gratis parkeren dankzij hun digitale parkeervergunning. Hun persoonlijk bezoek kan gebruik maken van de elektronische bezoekerskaart.

“Met deze maatregel willen we bezoekers van het event ontraden om in de omliggende straten te parkeren”, besluit El Ouakili. “Wie langdurig wil parkeren kan in de betaalparking onder het Dusartplein terecht of op de gratis randparkings Mouttoren (300 plaatsen, inrit via Vaartstraat), Boudewijnlaan (400 plaatsen, inrit via Koning Boudewijnlaan) of de 330 parkeerplaatsen langs de Boudewijnlaan zelf. ’s In het weekend vormt ook de gratis parking in de Vildersstraat (200 plaatsen, inrit via Vildersstraat) een optie.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek
Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139