LimburgActueel.beHasselt zet hoog in en gaat voor 1 euro per inwoner

Door Redactie - 08 november 2017 - 3500 - Samenleving

Allemaal mensen, onderweg naar beter!” Dat is het motto waaronder 11.11.11 dit jaar campagne voert. Migratie en vluchtelingen staan hierbij centraal. Op zaterdag 11 november zetten honderden Hasseltse vrijwilligers zich weer in voor het goede doel door het inzamelen van geld, het verkopen van chocolade, wenskaarten,… en andere plaatselijke acties. Schepen Joost Venken geeft ook dit jaar weer het goede voorbeeld en gaat zelf deur-aan-deur om geld op te halen voor 11.11.11.

Hasselt zet hoog in en gaat voor 1 euro per inwoner
Foto: PixabayIn Hasselt is er een divers aanbod aan activiteiten, waaronder #Allemaalmensen@home op zaterdag 11 november. Van 10 tot 23u00 kan je terecht voor een gezellig brunchconcert, een boeiende familiefilm over het thema vluchtelingen en enkele optredens van Syrische muzikanten. Op zondag 12 november wordt er een recreatief zaalvoetbaltoernooi georganiseerd in Sint-Lambrechts-Herk, de Solidarity Cup. Voetbal je zelf niet mee, dan kan je hier ook gezellig iets drinken of een hapje eten en voor de kinderen is er randanimatie voorzien. Er zijn nog vele andere leuke initiatieven van Hasseltse inwoners en organisaties, zoals een huiskamerconcert van Eleks, een gespreksavond met CityGirls Hasselt,…

De stad Hasselt vindt het belangrijk om deze acties te ondersteunen, om solidair te zijn met mensen in het Zuiden. Voor elke 3 euro die wordt opgehaald, geeft de stad Hasselt er nog 1 euro bovenop. “"Ja, Stad Hasselt doet een bijdrage, maar dat is niet de kern van de zaak”", zegt Venken. “"Het zijn de honderden vrijwilligers die jaar in, jaar uit van deur tot deur gaan. Het zijn ‘de’ Hasselaren die maken dat 11.11.11 hier telkens weer zo’n succes is. Ik doe niet alleen een warme oproep aan de vrijwilligers, maar evenzeer aan de Hasselaar zelf: schenk of neem deel aan een van de acties die gehouden wordt ten voordele van 11.11.11. Samen kunnen we de 1 euro per inwoner halen."

"Als stadsbestuur werken we elke dag aan de noden van al onze inwoners maar we mogen als samenleving niet blind blijven voor armoede elders in de wereld", zegt burgemeester Nadja Vananroye nog. "De Hasseltse inwoners lieten vorig jaar al hun warme hart zien en schonken gemiddeld 0,95 euro per persoon, een flink stuk meer dan de 0,51 euro die gemiddeld per persoon aan 11.11.11 werd geschonken in Vlaanderen en Brussel. Dit waren opbrengsten van lokale initiatieven, overschrijvingen en de gemeentelijke toelagen. Dit jaar willen we nog beter doen en gaan we voor 1 euro per persoon!"


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek
Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139