LimburgActueel.beHuisnummers kunnen levens redden

Door Redactie - 08 november 2017 - 3970 - Samenleving

In noodsituaties kan elke seconde beslissend zijn. Dat is dikwijls ook het geval als hulpdiensten op zoek zijn naar de juiste woning van waaruit ze een dringende oproep ontvangen hebben. Daarom is het belangrijk dat bij elke woning een duidelijk huisnummer aan de straatkant aangebracht is. Om het belang hiervan nogmaals te onderstrepen, heeft de gemeente Leopoldsburg dit als een verplichting in haar GAS-reglement opgenomen.

Huisnummers kunnen levens redden
Foto: PixabayZe onderneemt nu ook actie in samenwerking met de politiezone Kempenland en de hulpverleningszone Noord- Limburg. Niet door te beboeten; wel door te sensibiliseren. Er werd een flyer ontwikkeld die de wijkagenten in de brievenbus kunnen achterlaten als ze een woning tegenkomen zonder huisnummer.

In de flyer worden de bewoners rechtstreeks aangesproken en worden ze in eerste instantie geïnformeerd over de noodzaak van een duidelijk huisnummer. Er wordt bovendien aangeraden om een reflecterend exemplaar te gebruiken. Op deze manier hopen gemeentebestuur, politie en hulpdiensten om samen levens te redden.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek
Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139