LimburgActueel.beVechtpartijen en schade in asielcentrum Genk

Door Redactie - 07 november 2017 - 3570 - Actueel

Tijdens het afgelopen weekend waren er enkele incidenten in het asielcentrum op de Kazernelaan. Vrijdagavond omstreeks 20u30 ontstond een eerste vechtpartij tussen een tiental personen. De aanleiding van dit conflict is nog steeds niet duidelijk. In totaal werden vijf personen bestuurlijk aangehouden. Twee personeelsleden van het opvangcentrum raakten lichtgewond.

Vechtpartijen en schade in asielcentrum Genk
Foto: PixabayDe situatie leek onder controle, maar later op de avond kwam het opnieuw tot een vechtpartij tussen een aantal bewoners. Meerdere politieploegen rukten uit en namen ditmaal vier personen mee naar het commissariaat.

Na de invrijheidstelling van de betrokkenen, besloot het management van het opvangcentrum de spilfiguren van het conflict onmiddellijk te verwijderen uit het centrum. Vijf bewoners werden overgeplaatst naar verschillende andere opvangcentra. Eén bewoner werd tijdelijk uitgesloten van opvang. Drie van de bewoners die moesten vertrekken, veroorzaakten zaterdagnamiddag rond 17u00 tumult waarbij ze ook materiële schade aanrichtten. Politie CARMA kon de gemoederen bedaren en begeleidde deze personen uit het centrum.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek
Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139