LimburgActueel.beDoelpuntenfestival levert STVV maar 1 punt op

Door Rony Maes - 06 november 2017 - 3800 - Sport

Bijna 6.000 toeschouwers waren op Stayen getuige van een echte spektakelwedstrijd. STVV leek in de 87ste minuut met een 4-2 voorsprong probleemloos te kunnen winnen. De Mexican Wave was al een paar keren door het stadion gegaan tot Eupen nog 2 keren scoorde in de laatste vijf minuten en het uiteindelijk 4-4 werd. We vroegen reacties aan coach Jonas De Roeck van STVV en Nils Schouterden van Eupen.

Doelpuntenfestival levert STVV maar 1 punt op
Foto: E.Vanschoonbeek

Bij STVV miste Jonas De Roeck 7 titularissen. Vooral de (langdurige) afwezigheid van centrale verdediger Kotysch was fel voelbaar. Antunes kreeg als linksback de voorkeur op De Norre. Bij Eupen viel vooral de afwezigheid van Van Crombrugge op. De doelman werd vervangen door de graatmagere Senegalees Niasse. Leagar zorgde voor het eerste gevaar, maar het hij stuitte op de doelman. Even later schoot Garcia aan de overkant op de paal. STVV had moeite met een aanvallend Eupen, maar profiteerde regelmatig van de ruimte achterin. Bij een van die snelle tegenacties legde Niasse Legear neer in de 16 en scheidsrechter Boterberg floot strafschop. Boli zette die om in de 33ste minuut. Vlak voor rust was Eupen nog dichtbij de 1-1 toen Texeira een schot van Lazar voor de lijn moest redden.

Dolle 10 minuten
In de tweede helft kon het plots niet meer op. In amper 10 minuten werd 4 keren gescoord. Eerst zorgde Leye op aangeven van Schouterden voor 1-1. Even kon Eupen doordrukken tot ex-Eupen speler Asamoah van ver Niasse verraste (2-1). Eupen kwam een minuut later al op 2-2 nu langs Garcia. Nog was de doelpuntenhonger niet gestild want De Sart zorgde in de 58ste minuut voor 3-2 en 10 minuten later maakte hij zijn tweede van de avond op aangeven van Boli. (4-2). STVV leek naar een vlotte winst te gaan, maar verkeek zich op de veerkracht van de Panda's. In de 88ste minuut verraste Fadlalla Pirard met een ver schot en in blessuretijd gebeurde het onverwachte toen Valiente op vrije trap van Garcia alsnog de 4-4 scoorde.

Oefeninterlands tegen Mexico en Japan
Voor Eupen was het een gouden punt. Al zakt het voorlopig naar de laatste plaats na de overwinning van KV Mechelen tegen Kortrijk. STVV gaat als vierde naar KV Kortrijk op 18 november want volgend weekend spelen de Rode Duivels oefeninterlanden tegen Mexico (vrijdag 10 november om 20u45 in Brussel) en tegen Japan (dinsdag 14 november om 20u45 u in Brugge).

KRC Genk speelde 0-0 tegen Lokeren in een wedstrijd waarin eens te meer de kansen niet werden benut. Het staat 10de met 19 punten en speelt op zondag 19 november om 14u30 bij Zulte Waregem.

Twee Limburgse periodekampioenen
In de eerste amateurklasse won Lommel op Aalst met 0-3. Patro Eisden verloor met dezelfde cijfers bij Oosterzonen. Volgende zaterdag speelt Lommel thuis tegen Hamme en Eisden tegen Heist.

In de tweede amateurklasse B werd THES periodekampioen ondanks een 5-2 nederlaag bij Cappellen. Concurrent Hades speelde immers maar 1-1 bij Zwarte Leeuw. Tienen-Bocholt werd 2-2 en Overijse-Spouwen Mopertingen 1-1. Sporting Hasselt leed thuis een pijnlijke 0-1 nederlaag tegen rode lantaarn Hoogstraten. Zaterdag om 19u30 zijn er THES-Vosselaar en Hades-Overijse. Sporting Hasselt speelt om 19u30 in Turnhout. Zondag om 14u30 zijn er nog Spouwen-Mopertingen tegen Cappellen en Bocholt- St. Lenaarts.

In de derde amateurklasse B werd Heur Tongeren periodekampioen na een 1-1 gelijkspel tegen Wommelgem. Pelt won de derby van Termien met 3-0, Bilzerse Waltwilder versloeg Sterrebeek met 2-1 en Leopoldsburg-Diest eindigde op 4-0. Wellen verloor in Zaventem met 3-0. Zaterdag om 19u30 speelt Bilzerse Waltwilder in Diest en zondag om 14u30 zijn er Wellen-Kampenhout, Termien-Zaventem en Sterrebeek-Heur Tongeren. Om 15u00 worden Hoeilaart-Leopoldsburg en Wommelgem-Pelt gespeeld. In eerste provinciale werd Herkol de verrassende periodekampioen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek
Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139