LimburgActueel.bePlopsa stelt online allergenenlijst ter beschikking

Door Redactie - 01 november 2017 - 3500 - Toerisme

Vanaf vandaag kunnen de bezoekers van de Belgische Plopsa-parken online voor elk restaurant een lijst met mogelijke allergenen per gerecht raadplegen. Deze lijsten zijn zowel in het Nederlands als in het Frans beschikbaar. Om dit te verwezenlijken werkt Plopsa samen met Check Je Voeding, een online platform dat het mogelijk maakt om de samenstelling van niet-voorverpakte levensmiddelen te raadplegen.

Plopsa stelt online allergenenlijst ter beschikking
Foto: Plopsa“Enkele jaren geleden stelden mijn vrouw en ik enkele allergieën bij onze dochter vast, waardoor het voor ons moeilijk werd om de gepaste voedingsmiddelen te vinden. Op die manier is het idee achter Check Je Voeding ontstaan”, aldus Tim Biesmans, bedenker van het platform.

Naast de fysieke mappen, die al een tijdje in alle parkrestaurants te vinden zijn, kan de allergenenlijst nu dus ook op de websites en binnenkort op de app van Plopsaland De Panne geconsulteerd worden.

“Nu deze informatie vooraf online te raadplegen is verliezen mensen geen tijd tijdens hun bezoek en kunnen ze in alle comfort reeds vooraf een keuze maken”, zegt Plopsa CEO Steve Van den Kerkhof toe.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150