LimburgActueel.beDwars Door Hasselt dit weekend toe aan 35ste editie

Door Rony Maes - 06 oktober 2017 - 3500 - Sport

Aanstaande zondag 8 oktober worden weer duizenden lopers verwacht in Hasselt. Naast de traditionele 15 kilometer 'Dwars Door Hasselt', staan ook de 3, 5 en 10 km op het programma samen met de 15 km handbikerace en de Kids Run van 1 km. Dit jaar is het event toe aan zijn vijfendertigste editie. Vorig jaar waren er meer dan 13.000 lopers en hiermee is het de grootste Belgische massaloop buiten Brussel en Antwerpen. Ook de scholengemeenschap zet zoals steeds zijn beste beentje voor. Heel wat lagere en middelbare scholen van heel de provincie schreven in. Ook de studenten van UHasselt, UCLL en PXL zijn opnieuw goed vertegenwoordigd.

Dwars Door Hasselt dit weekend toe aan 35ste editie
Foto: GolazoVorig jaar won Abraham Kipkemoi Yano de 15 km voor Jeroen Hendrikx. Bij de dames won Veerle Van Linden voor Manuela Soccol en Karen Van Proeyen. De 10 km. was voor de Keniaan Rudisa Fita Ayanom. Bij de dames won Astrid Verhoeven. Michiel Vanholst won de Run 5 km bij de mannen. Katrien Verstraeten was de beste bij de vrouwen. De 5 kilometer was trouwens de populairste afstand met in totaal 3920 deelnemers. In die Jogging 3 km was de zege bij de mannen voor Jonas Vangeel, bij de vrouwen haalde Drea Vandooren het.

"Een nieuw idee is om de loopgemeente of -stad van Limburg in de kijker te zetten", zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. "Het opzet is eenvoudig: we kijken niet naar absolute aantallen, maar naar aantal deelnemers versus aantal inwoners. Ook kleinere gemeentes maken dus kans op deze titel." Voor het klassement komen zowel de 3, 5, 10 als 15 km in aanmerking. Deelnemers lopen dus niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun gemeente. De winnende gemeente of stad mag één jaar lang met de wisselbeker pronken. In 2016 zou de titel naar Hasselt zijn gegaan, gevolgd door Alken en Heusden-Zolder.

Praktisch
Start en aankomst zijn op het Kolonel Dusartplein waar je ook kan inschrijven op zondag vanaf 11u00 in Sporthal KA2. Wie al ingeschreven is, kan daar dan ook zijn borstnummer met chip afhalen. Net als de vorige jaren kunnen lopers, die vorig jaar bij de eerste vijfhonderd eindigden een gereserveerde plaats in de startbox krijgen.

De organisatoren verkozen dit jaar voor het goede doel extra in te zetten voor 'Imana for Rwanda': een project van Imana Truyens, een beloftevolle atlete die de straatkinderen in haar geboorteland extra kansen wil bieden.

11u00: start inschrijvingen
13u00: Chiquita Kids Run 1 km (4 - 12 jaar)
13u30: Jogging 3 km
14u00: Run 5 km
14u30: Run Hasselt 10 km
15u45: Handbikerace 15 km 'Memorial Fernand De Bolle'
15u45: Dwars door Hasselt 15 km


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival
Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139