LimburgActueel.be'Het beloofde land opzoeken, het is een reflex van alle tijden'

Door Kris Pattyn - 06 oktober 2017 - 0000 - Onze Weg

Een staatssecretaris die van Antwerpen naar Genk vlucht, het was een onderdeel van een verrassingscampagne van 11.11.11. En in de spiegel mocht ze kijken naar een andere vluchteling. Ook al even fake…

'Het beloofde land opzoeken, het is een reflex van alle tijden'Soms moeten we een schok geven om een boodschap te laten overkomen. Dat leren ze in elke marketingopleiding. Gebruik dan ook nog eens wat publieke personen, dan is de heisa compleet. De media gaan er over praten en je kan nog op je advertentie budget nog besparen ook. Nog een truc die je leert op de marketingschool. Dat die soms dure cursussen lonen, dat is andermaal bewezen.

Maar wat is er nog bewezen? Dat politici niet zomaar verhuizen. Er is een reden voor. Soms is de partij letterlijk de vragende partij. Soms is er de onbegrensde ambitie. Een minister die het Antwerps burgemeesterschap ambieert. Maar ook de partij van de staatssecretaris heeft serieuze ambities. In Hasselt zaten ze er dicht tegen, maar dan hebben ze van de man maar een minister gemaakt. In Genk willen ze als het even kan de zittende burgemeester ook een poep laten opschuiven. Wees gerust, ze is niet voor de schone natuur naar onze provincie verhuisd, al zal ze dat in alle toonaarden ontkennen.

Echte vluchtelingen verhuizen ook niet voor de natuur naar ons land. Neen, dat is nog eens andere koek. Die verhuizen om gewoon te kunnen blijven leven. Vluchtelingen in de zogenaamde zuivere zin doen dat omdat ze in het thuisland tegen een politiek geïnspireerde dood aankijken. De anderen eerder omdat ze tegen een hongerdood aankijken. En tenslotte is er nog een groep die gewoon hun leven een stuk willen verbeteren. Het beloofde land opzoeken, het is een reflex van alle tijden. Dus is de vraag, is het gespiegelde beeld wel een goede zet?

Want als de marketing voerende organisatie zich ook nog eens haast om te stellen dat de foto van de vluchteling geen echte vluchteling is, maar uit een fotodatabank komt, dan wordt het pas allemaal fake. Eens goed lachen met de intenties van politici, dat doen we soms nog iets te weinig. Het zou hun af en toe wat meer met de voetjes op de grond zetten. Maar vluchtelingen faken, dat is net dat tikkeltje te ver. Daarvoor is de problematiek net iets te serieus. Er is immers al die andere staatssecretaris die er al niet te sereen over communiceert…


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival
Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139