LimburgActueel.beZwembad Sint-Pieter verandert in Aquakermis

Door Redactie - 05 oktober 2017 - 3800 - Sport

Het recreatiezwembad van Sint-Truiden wordt zaterdag (14-16u00) opnieuw ingericht als waterpretpark. Op de ‘Aquakermis’ trakteert het stadsbestuur de lagere schoolkinderen in de stad op een namiddag vol plezier en spektakel. Het jeugdige publiek kan twee uur lang ravotten op tal van opblaasattracties. Hierna schuiven ze in de cafetaria aan tafel voor een heerlijk dampende pannenkoek.

Zwembad Sint-Pieter verandert in Aquakermis
Foto: stad Sint-Truiden"Vroeger organiseerden we nog wel eens jeugd- en sportactiviteiten in ons zwembad. Die konden rekenen op veel bijval en werden bij de deelnemers op groot enthousiasme onthaald. Vorig jaar vonden wij het dus hoog tijd om deze mooie traditie nieuw leven in te blazen", aldus schepen Carl Nijssens. "We besloten een leuk waterevent op touw te zetten voor onze kinderen en jongeren. De eerste editie was meteen een schot in de roos en daarom kon een vervolg niet uitblijven”."

"“Vorig jaar mikten we enkel op jeugd- en sportverenigingen. Dit jaar willen we alle kinderen en jongeren laten delen in het waterplezier en nemen we hen allemaal mee in het bad. Ondertussen hebben we al bijna 200 inschrijvingen ontvangen", weet schepen Hilde Vautmans Jongens en meisjes die hun deelname nog niet bevestigd hebben en deze activiteit niet willen missen, kunnen vóór zaterdag nog terecht bij de dienst Jeugd.

“"Tijdens de herfst en de winter is het voor ouders en grootouders niet altijd evident om het de kinderen naar de zin te maken. Met deze ‘Aquakermis’ zorgen wij voor een leuk alternatief. Vorig jaar hebben de jonge gasten zich alleszins enorm geamuseerd”", besluit burgemeester Veerle Heeren.

Inschrijven voor de Aquakermis kan nog vóór zaterdag 7 oktober bij de dienst Jeugd (Schurhovenveld 3061, 3800 Sint-Truiden), op 011 70 18 80 of via info.jeugd@sint-truiden.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival
Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139