LimburgActueel.beCallant Tongeren neemt afscheid van Jeroen De Beule

Door Rony Maes - 04 oktober 2017 - 3700 - Sport

Zaterdag speelde Jeroen De Beule (voorlopig) zijn laatste wedstrijd in het shirt van Callant Tongeren. Hij verlaat de club en trekt naar de Franse tweedeklasser Selestat waar hij vanaf deze week ploegmaat wordt van Thomas Cauwenberghs. De Beule moet bij Selestat de geblesseerde Yohan Herbulot vervangen. De Beule speelde de voorbije 8 seizoenen bij Callant Tongeren.

Callant Tongeren neemt afscheid van Jeroen De Beule
Foto: Callant TongerenZaterdag speelde hij met zijn ploeg nog de topper tegen Lions. Het werd een spannende wedstrijd waarin de score evolueerde van 6-6 na 12 minuten over 8-12 na 22 minuten. Toch was het aan de rust 14-14 onder meer onder impuls van De Beule die de koof hielp dichten met 2 doelpunten op een rij.

Onder impuls van Strauven en De Beule startte de tweede helft fantastisch voor Tongeren. Na nog geen 3 minuten in de tweede helft had de thuisploeg een kleine kloof geslagen. Maar de vreugde was slechts van korte duur. Lions kwam terug en na 40 minuten hingen de bordjes opnieuw in evenwicht bij een 18-18 stand. Een nieuwe kloof maken zat er bij beide ploegen niet meer in, waardoor ze de laatste 5 minuten ingingen met nog steeds een gelijke stand (24-24).

Ook even erbij vermelden dat Stavast van Lions rechtstreeks rood kreeg voor het gooien op het gezicht van Schenk vanop de 7m. Meijer knalde op 3 minuten van het einde de 25-24 tegen de netten. Tongeren begon al stiekem te dromen van een stunt. Maar in plaats van een stunt werd het een koude douche. Door enkele technische- en communicatiefoutjes wisten onze Noorderburen nog 3 maal te scoren. Tongeren kon geen weerwerk meer bieden en verloor deze spannende wedstrijd in de slotminuten. Eindstand 25-27. Jeroen De Beule scoorde 5 doelpunten.

NeLo-Bocholt werd 26-38 en Initia Hasselt verloor bij Aalsmeer met 33-27. Volgende zaterdag speelt Initia Hasselt tegen Sasja, Bocholt tegen Aalsmeer en Nelo tegen Quintus. Callant Tongeren speelt bij Bevo.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival
Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139