LimburgActueel.beMick Plastic leert Limburgse kinderen over plasticverslaving

Door Redactie - 28 september 2017 - 0000 - Samenleving

Vandaag lanceert Limburg.net samen met Hogeschool PXL en GoodPlanet vzw een nieuwe workshop, waarin Mick Plastic kinderen alles leert over het effect van plastic op onze leefomgeving. Leerlingen komen bijvoorbeeld meer te weten over de hoeveelheid plastic gebruik en het verbruik ervan in ons dagelijks leven, het zwerfvuil in de zee en waterlopen, het 'plastic soep' probleem en de gevolgen van de plasticvervuiling voor mens en dier. De kinderen worden tevens uitgedaagd om op zoek te gaan naar oplossingen op lange en korte termijn, om er samen een 'groenere' toekomst van te maken.

Mick Plastic leert Limburgse kinderen over plasticverslaving
Foto: PixabayVandaag kregen de kinderen van basisschool De Beerring uit Beringen bezoek uit de toekomst. Mick Plastic streek met haar teletijdmachine neer vlakbij de school. Mick Plastic zocht jarenlang naar een manier om terug in de tijd te reizen. Ze wil immers onze planeet en alle dieren redden en heeft daarvoor de hulp van de kinderen nodig. Alleen als iedereen verstandig omgaat met plastic kan onze fauna en flora in de toekomst nog verder bestaan.

"Via deze workshop willen we kinderen bewust maken van en doordringen met de gevaren van het verkeerd omgaan met plastic en hen aanzetten om afval te voorkomen en steeds te kiezen voor duurzame materialen."

Hiervoor worden enkele nieuwe en uitdagende didactische werkvormen toegepast zoals brainwriting, werken met een gevoelsschijf, bewegingsquiz, ... De workshop past vanzelfsprekend ook binnen een aantal relevante eindtermen. De workshops van Mick Plastic zijn een unieke samenwerking tussen Limburg.net, de lerarenopleiding van Hogeschool PXL en GoodPlanet vzw.

Naast de lessen van Mick Plastic biedt Limburg.net ook nog een hele reeks andere lessen en lespakketten aan. Zo is er voor elke graad een specifiek aanbod dat één bepaald thema uitlicht. Zo komen de prinses en de prins uit Viesvuilland kleuters helpen met afval vermijden en sorteren en kunnen de juffrouwen en meesters van de 2de graad zelf aan de slag rond zwerfvuil met de hulp van Brik en Britt. Een volledig overzicht van het scholenaanbod is te vinden via DEZE link.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150