LimburgActueel.be3de Monumentenrun biedt 9 nieuwe locaties en extra animatie

Door Redactie - 08 september 2017 - 3800 - Sport

De Monumentenrun (za 9 september) is een belevingsrun te midden van het historische centrum van de 6de monumentenstad van Vlaanderen. Vorig jaar waren er 2.500 deelnemers en ook nu liepen de voorinschrijvingen als een trein. Er worden maar liefst 3.000 lopers verwacht. De stad Sint-Truiden en Tact spaarden daarom geen enkele moeite om ook van deze 3de editie een succes te maken. De organisatie stippelde een verrassend vernieuwd parcours uit, met onderweg nog meer spectaculaire attracties.

 3de Monumentenrun biedt 9 nieuwe locaties  en extra animatie
Foto: Sint-Truiden“De route telt 29 locaties, waarvan negen helemaal nieuw zijn. Zo figureer je in het cultuurcentrum in een live toneelstuk, snuif je in ‘Het Café bij Dennis’ de sfeer op van een echte bruine kroeg, ren je midden door een vuurshow en passeer je door de hemelse gloed van de Sint-Gangulfuskerk. Zoals vorig jaar lopen we opnieuw over het water van het stedelijk zwembad en steken we het grasveld van Stayen over. De Minderbroederskerk vormt de apotheose. Tussendoor maken tal van muzikale intermezzo’s en amusante acts de beleving compleet”, vertelt schepen Carl Nijssens.

“De Monumentenrun is de voorbije jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in de hoofdstad van Haspengouw. Het combineert sport en cultuur in een gezellig belevingsevent voor jong en oud. Met afstanden van 1, 5 en 10 km kunnen zowel kinderen, recreatieve als ervaren lopers deelnemen. De tientallen animaties op en langs het parcours maken het bovendien ook de niet-sportievelingen naar hun zin”, alsnog burgemeester Veerle Heeren.

Praktisch
Het volledige parcours en alle info vind je op www.monumentenrun.be. Ook op de dag van de Monumentenrun zelf kan je je nog inschrijven in de Trudo Sporthal op de Veemarkt. De prijs voor een daginschrijving bedraagt 3 euro voor de kids-run (1 km), 7 euro voor de 5 km-run en 10 euro voor de 10 km-run.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139