LimburgActueel.beBurn-outcoaches bij 100+ medewerkers weldra verplicht

Door Redactie - 08 september 2017 - 3500 - Economie

Vanaf 2018 voorziet het Zomerakkoord van regering Michel in een wetgeving waarbij bedrijven met meer dan 100 medewerkers verplicht worden een burn-out coach aan te stellen. Dit wordt één van de preventiemaatregelen in het bestrijden van burn-out in organisaties. "De eerste symptomen van een burn-out worden vaak lang genegeerd, en daarna gaat ineens het licht uit. Een burn-out gaat meestal ook gepaard met een langdurige afwezigheid op het werk. De re-integratie op de werkvloer na een burn-out is doorgaans een intensief proces", weet men bij Ucare (Hasselt).

Burn-outcoaches bij 100+ medewerkers weldra verplicht
Foto: PixabayIn die optiek besliste Regering Michel via het Zomerakkoord dat bij bedrijven met meer dan 100 werknemers er verplicht een interne of externe burn-out coach aangesteld moet worden. Bedrijven hebben verschillende opties om dit in te vullen. Zo kan het bedrijf kiezen om één van de huidige medewerkers een opleiding te laten volgen tot burn-out coach. "Niet elk bedrijf heeft echter de capaciteit om een interne burn-out coach aan te stellen en/of op te leiden. Een beroep doen op een externe coach is dan ook vaak een praktisch en zeker evenwaardig alternatief."

"“Bij Ucare hebben we nu al meerdere gecertificeerde burn-out coaches die bedrijven kunnen ondersteunen”", aldus Guy Strauven, Operationeel Directeur van het HR-bedrijf. "“Voor elk bedrijf bekijken we steeds op maat welk actieplan we ontwikkelen om burn-out bij de werknemers zoveel mogelijk te vermijden. Uiteraard begeleiden we ook werknemers die jammer genoeg reeds in een burn-out verzeild geraakt zijn."

Binnen dat kader organiseert Ucare dit najaar een meerdaagse opleiding voor toekomstige externe coaches die volledig in het teken van mentale veerkracht en burn-out staan. Dominique Hendriks, erkende en ervaren burn-out coach van Ucare, zal deze opleiding voor zijn rekening nemen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139