LimburgActueel.be"Hubo Initia Hasselt blijft een grote familie"

Door Rony Maes - 08 september 2017 - 3500 - Sport

Hubo Initia stelde gisteren zijn dames- en herenploeg voor in De Paardenstallen in de Herkenrodeabdij. Het werd een geanimeerde avond waarin naast de twee ploegen ook aandacht was voor de Handbal Academie. LimburgActueel vroeg na de officiële voorstelling meer uitleg aan voorzitter Bruno Willems, die eind van het jaar de club al 20 seizoenen stuurt.

Foto: R.Maes

De Paardenstallen waren goed gevuld voor de officiële ploegvoorstelling van Hubo Initia Hasselt. Er viel dan ook heel wat nieuws. Zo wist de kapitein van de dames Charlotte Willems aan presentator Bjorn Verhoeven te vertellen dat de ploeg wel herschikt werd met 5 nieuwe speelsters en 2 jeugdspeelsters, maar dat de ambitie toch de play-offs blijft. Het steekt dat de titel vorig jaar gemist werd. SInt-Truiden is voor haar wel de verdiende kampioen.

De voorstelling bij de heren gebeurde in een boeiend gesprek tussen interviewer Tom Robyns en de na 15 seizoenen afscheid nemende Tim Houbrechts. Opmerkelijk is dat de technische staf vernieuwd werd en er met Korneel Douven (Achilles Bocholt) en Pieter Vanloo een nieuw trainersduo werd aangetrokken. Simon Ooms trok naar het Franse Cesson-Rennes en Roel Adams speelt nu bij Limburg Lions. Nieuwkomers zijn Brian Meulders van Sasja en Adrien Cusumano die terugkeert. Voor Tim Houbrechts is Bocholt de grote favoriet.

Het eerste doel van Initia wordt de Final Four voor BENE-League. De finale wordt tussen 4 ploegen in Den Haag gespeeld en in zo’n tweedaagse kan alles en is de vorm van de dag bepalend. De eerste opdracht is nu zaterdag om 20u15 tegen Wematrans/Quintus.

Warme oproep
De Handbal Academie werd voorgesteld door Tom Heeren en Geert Schiffeleers. De Academie vult het gat op dat ontstond nadat handbal geen richting meer was aan de Topsportschool. Hun ambitie is om over drie jaren huidige jeugdspelers te zien spelen voor de eerste ploeg.

Het laatste woord was voor voorzitter Bruno Willems die op 30 december 20 jaren voorzitter is. Hij bekende vorig seizoen wakker gelegen te hebben van het feit dat geen van de teams een prijs pakte. Toch is hij voor dit seizoen optimistisch en hij rekent voor een prijs in eerste instantie op de Herenploeg. Ook deed hij nog een warme oproep om met Initia als een familie verder te gaan.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139