LimburgActueel.beSpouwen-Mopertingen buigt 0-2 om in 3-2

Door Rony Maes - 05 september 2017 - 3740 - Sport

Ruim 450 toeschouwers zagen vrijdagavond een boeiende derby in Spouwen-Mopertingen. Bocholt leidde aan de rust met 0-2, maar na een ploegherschikking herpakte de thuisploeg zich en won uiteindelijk nog met 3-2. LimburgActueel vroeg een reactie aan Didier Haenen van Spouwen-Mopertingen en coach Mirko Licata van Bocholt. Lees hier tevens een kort wedstrijdverslag.

Spouwen-Mopertingen buigt 0-2 om in 3-2
Foto: LA

Spouwen Mopertingen en Bocholt mochten vrijdagavond in 2de Amateurs B met sterk vernieuwde elftallen aan hun kompetitie beginnen. De bezoekers, die er een sterke bekercampagne hebben opzitten en in de volgende ronde op 20 september naar KV Mechelen mogen, startten sterk. Ze kwamen op het halfuur verdiend op voorsprong langs Odutayo. Hij verschalkte Grootaers met een verre bal over de grond. Even later raakte Bongiorno de lat en schoot Wang nog eens nipt naast. De 0-2 van Voorjans vlak voor rust was dan ook meer dan verdiend te noemen. Spouwen-Mopertingen kon daar enkel een goede vrije trap van Dingenen tegenover stellen.

In de tweede helft ging Dingenen meer centraal spelen en in een 4-4-2 kreeg coach Jan Schoefs het team opnieuw op dreef. Eerst was het nog even bibberen voor de thuisploeg want Haenen moest voor de lijn redding brengen. Diezelfde Haenen zorgde in de 55ste minuut op aangeven van La Mantia voor de aansluitingstreffer. De gelijkmaker werd in de 66ste minuut gescoord door Dingenen, die een vrije trap heerlijk in doel verwerkte.

Spouwen-Mopertingen, nu onder stoom, kreeg via Geurts en La Mantia nog twee kansen voordat Yildiz in de 80ste minuut op hoekschop met een omhaal de thuisploeg de 3-2 overwinning schonk. Een aangeslagen Bocholt kon nadien geen vuist meer maken.

Volgende zaterdag om 19u30 speelt Bocholt tegen Hades en Spouwen Mopertingen om 20u00 bij Hoogstraten.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139