LimburgActueel.be"Vakbonden jagen de mensen onnodig angst aan"

Door Redactie - 04 september 2017 - 0000 - Politiek

“De bewering van het ACV en het ABVV dat 128.000 mensen in de toekomst minder pensioen zullen krijgen, is fout en intellectueel volstrekt oneerlijk”, zegt Kamerlid Jan Spooren (N-VA). “Deze regering zal die fiscale pensioenval – een erfenis uit het verleden – net wegwerken. Het zou de twee grote vakbonden sieren als ze wat eerlijker zouden zijn in hun communicatie, in plaats van de mensen onnodig angst aan te jagen.” Lees er vandaag meer over bij LimburgActueel.

Foto: PixabayBeide vakbonden wijzen met een beschuldigende vinger naar de taxshift van deze regering. Die zou ervoor zorgen dat een verhoging van het bruto pensioen uiteindelijk leidt tot een lager netto pensioen. “Maar wat zij bewust niet vermelden, is dat dit probleem al decennialang bestaat. Bovendien gaat de taxshift over het verlagen van sociale en fiscale lasten op arbeid, en is er geen impact op uitkeringen”, benadrukt Spooren.

Het is wel zo dat vorige regeringen hebben nagelaten om het probleem van de fiscale afroming van verhoogde uitkeringen aan te pakken. Een wetsontwerp van huidig minister van Financiën Johan Van Overtveldt zal nu eindelijk toch komaf maken met die jarenlange fiscale pensioenval. “Daardoor zal niemand als gevolg van de bruto pensioenverhoging die we doorvoeren, netto minder pensioen overhouden”, verklaart Spooren. “Het ontwerp is reeds voor de zomer goedgekeurd door de regering, en wordt hopelijk zo snel mogelijk ook goedgekeurd in het parlement.”

"Sinds de start van deze regering werd met inbegrip van de indexeringen het minimumpensioen voor werknemers met acht procent verhoogd. Dat is ongeveer duizend euro extra per jaar voor alleenstaande gepensioneerde werknemers”, besluit Spooren.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139