LimburgActueel.beHades Hasselt walst over Duffel

Door Rony Maes - 04 september 2017 - 3500 - Sport

Hades Hasselt had er met het ontslag van voorzitter Leon Bervoets en persverantwoordelijke Ivan Vanrijkel een woelige week opzitten. Sportief was daar zaterdag weinig van te merken. Hades behaalde een vlotte 3-1 zege tegen Duffel. We vroegen na afloop een reactie aan doelpuntenmaker Huseyn Bilican. Lees hier tevens het volledige wedstrijdverslag!

Hades Hasselt walst over Duffel
Foto: R.Maes

Hades kende een droomstart want na amper 1 minuut scoorde Bilican op aangeven van Sogutcu op meesterlijke wijze de 1-0. Hades bleef nadien een zwak verdedigend Duffel verder onder druk zetten en in de 14de minuut zorgde Bilican nu op aangeven van Bloemen voor 2-0. Amper twee minuten nadien leek de wedstrijd gespeeld. Een aanval van Meeus werd met de hand afgeblokt door Van Den Brande en scheidsrechter Thomas floot terecht voor strafschop. Meeus nam hem zelf, maar schoot in het bereik van Hofmans, die vlot kon redden.

Hades bleef ook in de minuten nadien dreigend met kansen voor Bilican en een schot van uitblinker Sogutcu op de lat. Het eerste Duffels gevaar was er vier minuten voor de rust. Kambala schoot toen van ver op Gijbels. Bloemen kreeg nadien ook nog een goede kans, maar hier redde Hofmans knap.

Ideale opbouw
In de tweede helft leek de wedstrijd na tien minuten gespeeld toen Celen na een hoekschop een afhangende bal in doel buffelde. De 3-1 van Snoeys in de 59ste minuut had voor spanning kunnen zorgen, maar de bezoekers kwamen nadien niet verder dan een kopbal van invaller Van Den Buijs die Gijbels op de lijn kon redden. Al bij al kon een matuur Hades Hasselt de wedstrijd vlot uitspelen.

Trainer Peter Van Houdt verraste achteraf door te zeggen dat hij de sterke prestatie verwacht had. Daar was al van in de transferperiode aan gewerkt. Verder was de opbouw ideaal en vooral belangrijk. Tot nu bleven blessures uit en dit maakte dat toppers als Frenda en Demulder zelfs buiten de kern vielen. Volgende zaterdag speelt Hades om 19u30 in Bocholt.

Nog in tweede klasse Amateurs B won titelkandidaat THES van Hoogstraten met 3-2; Hasselt verloor in St Lenaarts met 2-0. Zaterdag om 20u00 speelt het thuis tegen Zwarte Leeuw. THES trekt om 19u30 naar Turnhout en Spouwen-Mopertingen om 20u00 naar Hoogstraten.

Ander Limburgs voetbalnieuws
In eerste klasse Amateurs won Lommel met 2-1 van Oudenaarde. Patro Eisden speelde 1-1 in Knokke. Zaterdag om 20u00. is er de derby Patro Eisden Lommel.

In derde klasse Amateurs B won Bilzerse Waltwilder de derby in Pelt met 1-4. Wellen-Termien eindigde op 1-1. Heur Tongeren verpulverde Herentals met 6-0. Leopoldsburg verloor in Woluwe Zaventem met 2-1. Volgend weekend krijgen we met Heur Tongeren - Pelt op zondag 15u00 een nieuwe derby. Verder zijn er zaterdag om 19u30 Bilzerse Waltwilder - Woluwe Zaventem en Leopoldsburg-Kampenhout. Zondag om 15u00 is er ook Ternesse-Wellen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139