LimburgActueel.beTheater, kunst, feest en film aan de voet van Ambiorix

Door Redactie - 11 augustus 2017 - 3700 - Cultuur

De cultuurzomer in het zuiden van Limburg kreeg met 'MoMeNT - Tijd voor Tongeren' een nieuw, hip jasje. Zodoende is de thuisbasis van 'de dappersten der Belgen' ook anno 2017 de place to be met tal van concerten, cosy bars, theatervoorstellingen, feesten, films, een tijdscurator, en nog zo veel meer. Dit alles in het teken van 'tijd'. Hoe beleef jij die eigenlijk? Zie, hoor en voel in Tongeren verschillende, verrassende verbeeldingen van tijdsbeleving. Tussen pot en pint bespreek je in kleine groepjes je ervaring van het cultuurfestival. Lees meer over enkele van de topacts bij LimburgActueel.

Theater, kunst, feest en film aan de voet van Ambiorix
Foto's: MoMeNT TongerenDe stad Tongeren stelt een nieuw cultuurfestival voor dat parallel loopt met de zomertijd en eindigt bij het begin van de wintertijd (29 oktober). “Het festival draait rond het thema TIJD en kreeg daarom de naam MoMeNT”, zegt Barbara Wyckmans, grondlegger van het festival. MoMeNT wordt de rode draad tussen verschillende culturele evenementen in de stad. De hele zomer lang staan expo’s, theater, muziek, openluchtfilms, literaire sessies en andere events op het programma.

Uitgelicht: kindertheater Zigzagkind
Wil je met het hele gezin GRATIS naar Zigzagkind? Grijp nu je MoMeNT!
Voorstellingen op zaterdag 12 augustus om 19u00 & zondag 13 augustus om 15u00! Schrijf je nu in door een mailtje te sturen naar moment@stadtongeren.be Zet jullie schrap voor een familieuitstap van formaat! Zigzagkind een verhaal over de eerste stap naar volwassen worden.

Aansluitend op de voorstelling van 15u00 organiseert Laika zondag 13/08 een groot familiefeest.
Iedereen is welkom. Inschrijven is de boodschap! Stuur een mailtje naar moment@stadtongeren.be met het aantal personen dat meekomt.

Uitgelicht: Olivier Grossetête
Bouw mee aan een Tongers monument op 11, 12, 13, 14 of 15 augustus!
Olivier Grossetête is een Franse beeldende kunstenaar die monumentaal werkt met kartonnen dozen en kilometers plakband. Wat het werk van Grossetête zo uniek maakt is dat hij zijn TIJDelijke kunstwerken steeds realiseert samen met het plaatselijke publiek en dat hij zich laat inspireren door lokale gebouwen. Op 15 augustus heeft Tongeren voor één dag een nieuw gebouw op de Grote Markt. Het gebouw wordt gerealiseerd door vrijwilligers in ateliers op 11, 12, 13 en 14 augustus. Inschrijven kan via moment.tongeren.be.

Uitgelicht: openluchtcinema MOOOV
Hector and the Search for Happiness’ is een feelgood-verfilming van het gelijknamige boek van Franse psychiater François Lelord. Met de nodige zelfrelativering en veel afwisseling baant de film zich vrolijk doorheen de Bond-Zonder-Naam slogans over geluk.

Hector is een jonge, succesvolle psychiater met een mooi huis en een knappe en lieve vrouw. Hij merkt echter dat zijn patiënten niet echt gelukkiger worden van zijn adviezen en begint zich af te vragen of hij eigenlijk zelf wel gelukkig is. En wat geluk dan precies inhoudt of hoe je het vindt. Om het antwoord te zoeken op die ultieme vragen besluit Hector op reis te gaan. Zijn reizen brengen hem op verschillende continenten waar hij allerlei kleurrijke figuren ontmoet, elk met hun eigen advies of levensmotto.

Zaterdag 12 augustus - Julianusplein - 21u30 - GRATIS TOEGANG

Uitgelicht: Zingarate van Cie Cecilia
Dit is een openluchtspektakel van Arne Sierens in een setdesign van Guido Vrolix. Het wordt een uniek ‘middeleeuws vracht-wagenspel’ op drie vrachtwagens! Het publiek reist mee in een kleurrijk avontuur van goedhartige, maar heftige smeerlappen uit ‘een stad van alle tijden’ waar geweld, religie en liefde elkaar doorkruisen. Zingarate is Italiaans voor ‘zware kloterij’ en klinkt als een woeste ode aan de Italiaanse opera ‘Rigoletto’ en Italiaanse films uit de jaren 1970.

Woensdag 16 en donderdag 17 augustus 20u00 - Ambiorix Kazerne - 5 euro 
Tickets via www.moment.tongeren.be/evenement/zingarate


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival
Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139