LimburgActueel.beNederlands toptalent Michiel Ahyi naar NOLIKO Maaseik

Door Redactie - 09 augustus 2017 - 3680 - Sport

Het jaarlijkse puzzelwerk van het tussenseizoen is klaar: de sportieve cel van Noliko Maaseik heeft de laatste transferactiviteiten afgerond. Het woord is nu aan de trainers en aan de spelers. "De conditionele, technische en tactische voorbereiding op seizoen 2017-2018 mag wat ons betreft losbarsten." De volleybalclub heeft zopas nog een vierde receptie-hoekspeler toegevoegd aan de selectie. We hebben het over de piepjonge Nederlander Michiel Ahyi.

Nederlands toptalent Michiel Ahyi naar NOLIKO Maaseik
Foto: NOLIKOMichiel Ahyi (1998, 2m) leeft al enkele jaren totaal voor volleybal in de befaamde topsportschool Papendal (Arnhem, NL). Onder de vleugels van onder meer Claudio Gewehr wordt daar het kruim van het Nederlandse jonge volleybaltalent klaargestoomd voor Jong Oranje en voor de échte 'Lange Mannen'. Het TalentTeam Papendal (TTPA, het Nederlandse equivalent van de Vlaamse volleybalschool) speelt met een selectie van 18-jarigen (!) gewoon mee in de Nederlandse eredivisie en wist in het voorbije seizoen zelfs te winnen tegen landskampioen Abiant Lycurgus.

Voor Michiel is dit uiteraard het eerste internationale volleybalavontuur buiten de beschermende sportschoolomgeving. Bij NOLIKO Maaseik kan deze 'passer-loper' (zo heet een receptie-hoekspeler in Nederland) allicht nog wat opsteken van Jelte Maan, Nicolás Bruno en Kamil Rychlicki, maar ook uitgroeien tot een geduchte concurrent voor deze kanjers…


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival
Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139