LimburgActueel.beZwartwerk van honderd+ ontwerpers en kunstenaars in C-mine

Door Dominique Vreven - 14 juli 2017 - 3600 - Cultuur

De hele zomer lang pakt C-mine Genk uit met een bruisende creatieve affiche van jazzconcerten op het plein , de installatie Zuid door het creatief Gents bureau Dift , de fototentoonstelling Sluitertijd van de Limburgse fotograaf Tony van Galen tot het Absolutely Free Festival en de culinaire en kunstzinnige feesten met Vollebak Vennestraat. Een grote blikvanger is de zomertentoonstelling BLACK van het ontwerperscollectief het LABO met deelname van talrijke Limburgers van Fred Eerdekens, Ick Reuvis, Ado Hamelrijck tot Hugo Duchateau, Willo Gonnissen en Frank Gielen.

Zwartwerk van honderd+ ontwerpers en kunstenaars in C-mine
Foto: C-mine GenkOntwerperscollectief het LABO ontstond eind jaren '80 in de schaduw van de Hasseltse gelatine-schoorsteen. Meer dan 100 thema-tentoonstellingen en publieke projecten later blazen zij 30 kaarsjes uit in de schaduw van de Winterslagse schachtbok. BLACK is een dubbeltentoonstelling naar aanleiding van 30 jaar samen balanceren en relativeren op de grens tussen toegepaste en beeldende kunst. Te zien tot 27 augustus in C-mine Genk.  

In de galerij van C-mine cultuurcentrum krijg je met  FLASHBLACK een inkijk in de kleurrijke geschiedenis van het collectief met meer dan honderd unieke objecten en projecten uit privé-collecties, samen met het even rijke grafische LABO-portfolio.

In het C-mine Designcentrum brengt het LABO de thema-tentoonstelling BLACK TO THE FUTURE, een nieuwe productie met ruim honderd werken geïnspireerd door de kleur die er geen is maar toch zo nauw verbonden is aan het kleurrijke verleden van de site. 


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139