LimburgActueel.beJapanse multinational pompt 5 miljoen in krachtcentrale Genk

Door Redactie - 14 juli 2017 - 3600 - Economie

Nitto Belgium, één van de grootste kleefbandenproducenten van ons land, gaat zelf een deel van zijn elektriciteit produceren in Genk. Dat gebeurt via een nieuwe warmtekrachtcentrale (WKK), die niet alleen stroom opwekt maar tegelijk ook de hitte produceert die nodig is voor de productie van kleefbanden. Twee vliegen in één klap dus. De centrale zal instaan voor een derde van de totale elektriciteitsvoorziening bij Nitto. Het bedrijf van de Japanse multinational van industriële kleefbanden en folie, neemt ook nog bijkomende maatregelen om de globale CO2-uitstoot terug te dringen. Hiervoor trekt Nitto in totaal 5,2 miljoen euro uit.

Japanse multinational pompt 5 miljoen in krachtcentrale Genk
Foto: Nitto BelgiumNitto doet al heel wat inspanningen om zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren. Enerzijds recycleert het bedrijf grondstoffen, anderzijds gebruikt Nitto groene energie om zijn kleefbanden en folies te maken in de fabriek in Genk. Het bedrijf gaat nu een stap verder. Het zal zijn eigen elektriciteit produceren via een warmtekrachtcentrale. Kostprijs: 2,5 miljoen euro. Zo wil de kleefbandenproducent de globale CO2-uitstoot terugdringen met ongeveer 2.000 ton per jaar.

De warmtekrachtcentrale gaat voor dertig procent van de totale elektriciteitsproductie zorgen. En daar blijft het niet bij. De warmte die vrijkomt bij het produceren van elektriciteit, zal ook zijn nut hebben.

“Nitto heeft heel wat warmte nodig voor de productie van zijn industriële kleefbanden. Die warmte haalden we vroeger via de verbranding van gas. Maar dat verandert nu dankzij onze eigen warmtekrachtcentrale", vertelt directeur Johan De Boeck. "Daardoor voorzien we niet alleen in een deel van onze elektriciteitsbehoefte, maar produceren we tegelijkertijd heet water waarmee we een deel van onze ovens voorverwarmen. Die warmte gaat in een gewone elektriciteitscentrale van externe energieproducenten meestal verloren. Met onze eigen centrale verandert dat nu."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139