LimburgActueel.beFrauduleuze bestellingen in naam van bekende bouwfirma

Door Redactie - 13 juli 2017 - 0000 - Economie

Voka – Kamer van Koophandel Limburg waarschuwt dat fraudeurs misbruik maken van de naam en bedrijfsgegevens van VINCI CONSTRUCTION. Dat is een internationale aannemer van infrastructuurwerken, bij het grotere publiek vooral bekend voor het uitbaten van parkeergarages en autostrades. Een groot order van dit bouwbedrijf met een leveringsadres in het buitenland doet dan ook niet dadelijk de wenkbrauwen fronsen. Toch doet men er beter aan deze firma rechtstreeks te contacteren om de bestelling te verifiëren.

Frauduleuze bestellingen in naam van bekende bouwfirma
Foto: PixabayDe fraudeurs gaan namelijk niet over één nacht ijs om de bestelling los te peuteren. Via doorgedreven telefonische contacten en e-mails met de domeinnamen @vinciconstruction-grands-projets.com of @vinci-constructions.com worden bestellingen geplaatst die echter nooit betaald worden. Alles wordt tot in de puntjes verzorgd. De bestelbon vermeldt de correcte maatschappelijke gegevens en gebruikt de officiële hoofding van Vinci Construction Grands Projets. Om nog meer geloofwaardigheid aan de bestelling te geven wordt alles in naam van plaatsvervangend CEO Patrick Kadri ondertekend.

Vinci Construction Grands Projets is op de hoogte van de fraude in hun naam die verschillende landen blijkt te treffen. In een nieuwsitem op hun website waarschuwen zij dan ook voor deze vorm van fraude. Zij hanteren strikte aankoopprocedures en vragen alle pogingen tot fraude aan hen en de lokale autoriteiten te melden.

Klacht indienen
Voka – KvK Limburg raadt Limburgse ondernemingen die bestellingen krijgen van Vinci Construction of andere takken van Vinci aan deze eerst bij de hoofdzetel te verifiëren. “We kunnen niet genoeg herhalen dat ondernemers die met fraude geconfronteerd worden, best steevast een klacht bij de FOD Economie (meldpunt.belgie.be), bij ons en bij de politie indienen. Alleen samen kunnen we de fraudeurs het leven zuur maken!”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139