LimburgActueel.beCelibataire diva's in hun eeuwige zoektocht naar escapisme

Door Dominique Vreven - 10 juli 2017 - 3500 - Cultuur

Nog tot 3 september presenteert galerij De Mijlpaal -in het kader van de Virga Jesse Feesten- de internationale expo CELIBATAIRE DIVAS in het refugehuis van Herkenrode te Hasselt. De tentoonstelling toont het werk van meer dan zestig hedendaagse kunstenaars, die de eeuwige zoektocht naar escapisme elk op hun eigen manier verbeelden.

Celibataire diva's in hun eeuwige zoektocht naar escapisme
Foto: RF Gallery/D.VrevenRijkdom en macht nastreven, en toch een spiritueel leven leiden. Hoe doen we dat? Gaan we op bedevaart naar Compostela? Of toch naar Tomorrowland? In het Herkenrode-refugehuis in het centrum van Hasselt gaat de twijfelende 21ste mens in installaties, schilderkunst en multimedia, in zijn drang naar escapisme, de discussie aan met de sterke vrouwen van de abdij van Herkenrode: altijd zoekend naar verlossing, maar ook vrijgevochten grootgrondbezitters.

Inhoudelijk werd er gekozen om het Diva karakter te benadrukken met de kunstenaars-fotografen als Nick Knight en Miles Aldridge, wereldberoemd voor hun samenwerking met gerenommeerde modehuizen en ontwerpers als Jean Paul Gaultier. Ook jong talent Louise Mertens, dit jaar nog verantwoordelijk voor de cover van het boek van Kim Kardashian, betovert de bezoeker met haar nieuw werk.

Van internationale fenomenen als Nan Goldin, Erwin Olaf, Vanessa Beecroft zie je vroege werken. Daarnaast toont de tentoonstelling werk van Koen Vanmechelen, Renato Nicolodi, Nick Ervinck, Jan Fabre, Peter De Cupere, Frederik De Wilde, Cindy Wright, Hans op de Beeck en Philippe Vandenbergh.  

Bijzondere aandacht is er ook voor jong opkomend talent als Stefan Peters, Sara Bomans, Lore Langendries, Jonas van Steenkiste, The Leroy Brothers en Stijn Cole. Ze worden geflankeerd door nestors als Octave Landuyt en Camiel Van Breedam. 


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139