LimburgActueel.beFamilie Philippaerts presteert sterk in Knokke

Door Redactie - 10 juli 2017 - 3670 - Sport

De broers Philippaerts kunnen terugblikken op een geslaagd concours in Knokke. Zowel Olivier, Nicola, Thibault als Anthony sprongen zich meermaals in de kijker. Op zondag eindigde Olivier Philippaerts (H&M Legend of Love) knap derde in de CSI5 GP. Nicola Philippaerts sprong vrijdagavond met Aikido Z naar de zege in de 1.45 proef en behaalde op zaterdag een tweede plaats. Anthony Philippaerts won vrijdag met Goofy v/h Laerhof en eindigde vierde in de GP van het CSI1. Thibault Philippaerts eindigde derde in de GP van het CSI1.

Familie Philippaerts presteert sterk in Knokke
Foto: sportcommunication/PhilippaertsOlivier Philippaerts sprong op zondag met H&M Legend of Love naar de derde plaats in de GP CSI5. Eén week na hun tweede plaats in Parijs staan Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love opnieuw op het podium. "Ik blik met een tevreden gevoel terug op de Knokke Hippique", zegt Olivier. "Op zondag eindigde ik samen met H&M Legend op de derde plaats in de GP en op zaterdag eindigde ik me Ikker vierde in de 1.50 rubriek. Vooral de constante van H&M Legend of Love pleziert me. Het gebrek aan ervaring dat haar vorig jaar parten speelde, is nu helemaal weg. 2017 is absoluut het jaar van de doorbraak voor H&M Legend of love. Ze heeft het goed gedaan en krijgt nu wat rust tot de manche van de Global tour in Berlijn over drie weken."

Nog beter afstemmen
Nicola Philippaerts presteerde sterk met Aikido Z. Met een zege en een tweede plaats kan ook hij tevreden terugblikken op het concours in Knokke. "Aikido Z heeft in het verleden al bewezen dat hij de nodige kwaliteiten heeft, maar het verheugt me toch dat hij ook bij mij zijn niveau haalt", aldus Nicola. "Eind juni kwam Aikido Z toe op Dorperheide en enkele weken later springen we naar een eerste en tweede plaats in een CSI3 GP. Aikido gaat als tweede paard mee naar Aken waar we zullen deelnemen aan 1.45 en 1.50 wedstrijden. De bedoeling is om nog beter op elkaar afgestemd te raken zodat we in de toekomst samen nog betere resultaten kunnen behalen."

Vruchten plukken
"Als je daar nog eens de resultaten van Anthony en Thibault bijtelt dan kan je spreken van een voor ons bijzonder geslaagde editie van Knokke Hippique", zegt Ludo. "Anthony is dit weekend echt doorgebroken. Hij heeft lang gevoetbald maar nu ligt de focus volledig op de paarden. Het harde werk tijdens de trainingen loont. Hij is intensief met de sport bezig en plukte daar dit weekend de eerste vruchten van." Thibault blijft de goede resultaten opstapelen en eindigde derde in de GP CSI1 en ach tste in de GP CSI2.

De youngsters hebben de voorbije veel gereden en veel verschillende paarden opgezadeld. "Hoe je het draait of keert, dat is toch altijd wat aanpassen. Als ze dan zo’n resultaten kunnen voorleggen dan kan je daar niet anders dan fier op zijn. Alle vier onze zonen eindigde in de top 4 van een GP: Olivier als derde in de CSI5, Nicola tweede in de CSI3, Thibault derde in de CSI en Anthony vierde in de CSI1. Straf!"


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150