LimburgActueel.beNieuwe dienstregeling Limburg verschuift naar 30 oktober

Door Redactie - 10 juli 2017 - 0000 - Actueel

De Lijn verschuift de startdatum van haar nieuwe dienstregeling voor Limburg van 1 september naar 30 oktober. Ook het nieuwe stadsnet voor Hasselt zal pas later van start gaan. Het uitstellen van de startdatum is een gevolg van het overleg dat directie en personeel momenteel voeren over de nieuwe chauffeursdiensten voor alle Limburgse stelplaatsen. Het akkoord over de chauffeursdiensten blijkt meer tijd te vragen dan aanvankelijk ingeschat.

Nieuwe dienstregeling Limburg verschuift naar 30 oktober
Foto: archiefbeeldOmdat de chauffeursdiensten als een raderwerk in elkaar grijpen, lijkt het De Lijn raadzamer om ook het herziene H-net nog even uit te stellen. Het nieuwe Hasseltse stadsnet zou normaal opstarten op 1 september. De Lijn vindt het echter geen goede zaak dit project als enige van start te laten gaan. Dat zou zowel bij de reizigers als bij de chauffeurs voor verwarring kunnen zorgen. Daarom kiest De Lijn er voor om het nieuwe H-net samen met de andere dienstregelingwijzigingen te laten ingaan op 30 oktober.

Lijn 45 wordt wel aangepast tegen het begin van het nieuwe academiejaar. Een frequentieverhoging op deze lijn op de verbinding Hasselt – Diepenbeek – Genk is nodig om het verdwijnen van de Campushopper op te vangen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139