LimburgActueel.beAtleten aangemoedigd door bands en kermisgangers

Door Rony Maes - 07 juli 2017 - 3980 - Sport

The Classic is maandag aan zijn tweeëndertigste editie toe. Sinds de eerste Classic liepen al meer dan 118.000 lopers mee in de straten van Tessenderlo. “Uniek is dat de atleten worden aangemoedigd door muziekgroepjes en duizenden enthousiaste kermisgangers. The Classic valt immers samen met Tessenderlo kermis en kan vaak rekenen op een mooie zomeravond", vertelt organisator Greg Broekmans van Golazo Sports aan LimburgActueel.

Atleten aangemoedigd door bands en kermisgangers
Foto: TheClassicWie deelneemt kan kiezen voor de Jogging (4 km) of The Classic (10 km). In beide gevallen loop je door het centrum van kermisvierend Tessenderlo. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er de Chiquita Kids Run (1 km). De kids staan er volgens organisator Greg Broekmans dit jaar niet alleen voor: de Minions en Gru, bekend van de films 'De Verschrikkelijke Ikke', komen alle kinderen aanmoedigen. De avondlopen konden vorig jaar op 2.750 deelnemers rekenen: 1.000 voor de 4 km. en 1.750 voor de 10 km.

Bij de vrouwen stond Manuela Soccol, de Limburgse marathonhoop voor Rio een maand later, aan de start van de 10 km. Zij werkte de olympische conditie nog wat bij door solo naar de zege te snellen in 35:53.

Bij de mannen volgde de ontknoping pas in de ultieme 300 meter van de wedstrijd. Paquet Amaury haalde het uiteindelijk in 29:39. Hij werd gevolgd door Stijn Gerain op twee seconden. Dennis Laerte werd derde en Looienaar Krijn van Koolwijk vierde. Bij de vier kilometer ging de winst naar Pierre Poumay. Willy Peter uit Bilzen en Fabian Cuypers vervolledigden het podium. Bij de dames won de Hoeseltse Dorien Peeters.

De dag inschrijvingen vinden plaats in het Gemeentelijk Sportpark van Tessenderlo. Hier kan je terecht vanaf 16 uur. Wie ingeschreven is ontving een e-ticket. Met dit e-ticket kan je op 10 juli ook vanaf 16u00 op dezelfde locatie je borstnummer afhalen.

Het programma
19u00: start Chiquita Kids Run: Neerstraat
19u30: start Jogging 4 km: Neerstraat
20u00: start The Classic 10 km: Rijt
Alle wedstrijden komen aan in het Gemeentelijk Sportpark van Tessenderlo.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139