LimburgActueel.beMooimakers openen strijd tegen zwerfvuil vanuit Genk

Door Redactie - 06 juli 2017 - 3600 - Samenleving

Op zaterdag 8 juli installeert Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstort, een woonkamer op de Versmarkt in Genk. De woonkamer ondersteunt de slogan 'Doe alsof je thuis bent, gooi je afval niet op de grond'. Vanuit deze openbare woonkamer worden passanten aangesproken en aangemaand hun afval in de vuilnisbak te gooien om zo de omgeving proper te houden, net als thuis. In Vlaanderen moet jaarlijks zo’n 17.500 ton zwerfvuil en sluikstort opgeruimd worden, goed voor een prijskaartje van 61 miljoen euro.

Mooimakers openen strijd tegen zwerfvuil vanuit Genk
Foto: MooimakersDeze actie is één van de vele initiatieven die deze zomer worden georganiseerd in de strijd tegen zwerfvuil. Het actieplan van de Mooimakers omvat een geïntegreerde aanpak voor lokale overheden, Vlaamse domeinbeheerders, bedrijven, scholen en verenigingen. Deze aanpak omvat onder andere opruimacties, een Vlaamse Handhavingsweek, cameraprojecten, verschillende initiatieven ter ondersteuning van verenigingen, scholen, groepen bedrijven, … en nog veel meer. De doelstelling is duidelijk: Vlaanderen mobiliseren om samen een halt toe te roepen aan zwerfvuil en sluikstort met als doel een properder Vlaanderen.

Mooimakers is de motor van de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten in Vlaanderen. Mooimakers organiseert campagnes, voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle betrokken actoren en zet zelf aanstekelijke acties op. Mooimakers is het merk waaronder Vlaanderen Mooi uitvoering geeft aan haar beleid. Vlaanderen Mooi is het initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten van de OVAM, Fost Plus en de VVSG.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek
Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139