LimburgActueel.beVogelgriep vastgesteld in Bassenge, bufferzone omvat ook Riemst

Door Redactie - 06 juli 2017 - 3770 - Actueel

Op woensdag 5 juli 2017 werd door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) een geval van Aviaire Influenza, beter gekend als vogelgriep, vastgesteld in Bassenge. Hierop werd meteen een bufferzone afgebakend, die ook deelgemeenten Val-Meer en Zichen in Riemst omvat. On der voorbehoud dat er zich geen nieuwe ontwikkelingen voordoen, zijn er tot minstens 17 juli enkele maatregelen van kracht in de bufferzone, bovenop de gewone nationale maatregelen. Lees er meer over bij LimburgActueel!

Vogelgriep vastgesteld in Bassenge, bufferzone omvat ook Riemst
Foto: Pixabay  • Elke hobbyhouder van pluimvee en andere gehouden vogels dient binnen de 48 uur een inventaris van het aanwezige pluimvee en vogels over te maken aan zijn gemeente- of stadsbestuur.
  • Het pluimvee en de andere vogels moeten binnen gevoederd en gedrenkt worden.
  • Verplaatsingen van pluimvee en broedeieren in de zone zijn verboden. Dit verbod geldt niet voor doorvoer over de autosnelwegen of per spoor zonder dat er gelost of halt gehouden wordt.
  • Alle verzamelingen, zoals beurzen, markten, tentoonstellingen en prijskampen, van pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels zijn verboden.

De tijdelijke bufferzone Bassenge omvat ook de deelgemeenten Val-Meer en Zichen in Riemst. De politie zal daar ter plaatse gaan om de inwoners in te lichten over de ophokplicht en om de inventarisatiefiches te laten invullen. Deze fiches zijn ook beschikbaar via DEZE link. Inwoners uit de bufferzone worden gevraagd deze in te vullen en terug te bezorgen aan de dienst Communicatie via communicatie@riemst.be, uiterlijk vrijdagochtend 7 juli voor 10u00.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139