LimburgActueel.bePXL ontwikkelt topbediening voor blinde en dove horecaklanten

Door Kris Pattyn - 15 juni 2017 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

Slechthorende, slechtziende, blinde en dove horecaklanten mogen gerust zijn: dankzij Accent Gastronomy – een Europees project – worden cafés en restaurants geïnformeerd hoe ze deze doelgroep op gepaste wijze bedienen. GastronomyBelgië wordt vertegenwoordigd door Toerisme Vlaanderen, Hogeschool PXL en Inter. Aan de hand van vormingen wil het project horecapersoneel en management laten nadenken over aantrekkelijke, trendy en toegankelijke horeca, voor iedereen. Lees er meer over bij LimburgActueel.

PXL ontwikkelt topbediening voor blinde en dove horecaklanten
Foto: PixabayHet expertisecentrum PXL-Zorginnovatie en Inter ontwikkelden in overleg met de Europese partners een opleiding voor obers en managers van restaurants of cafés. De doelstelling van de training is ervoor zorgen dat het horecapersoneel en het management zelfverzekerd, gepast en klantvriendelijk leert handelen, wanneer het klanten met een sensorische beperking onthaalt en bedient.

De pilottrainingen worden momenteel getest in een aantal Limburgse horecazaken zoals Café Stayen en Het Smaaksalon. Het trainingsmateriaal wordt op Europees niveau aangeboden via www.accentgastronomy.eu. Verder kan de training ook in Vlaanderen georganiseerd worden in geïnteresseerde etablissementen. Tevens de trainingen die de partners uitwerken zullen beschikbaar zijn. Die trainingen richten zich op het bezoeken van andere toeristische attracties zoals musea en gidsbeurten.

“De opleiding werd gegeven aan een aantal kelners en managers, en ook aan studenten van de PXL-opleiding Ergotherapie, met uitermate positieve reacties. Volgend academiejaar willen we de resultaten van dit project verder implementeren in onze opleidingen en verder uitdragen naar de Hasseltse horecazaken", aldus onderzoekshoofd PXL-Zorginnovatie Annemie Spooren.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150