LimburgActueel.beLiterair evenement Zin in Zomer zet familie centraal

Door Dominique Vreven - 13 juni 2017 - 0000 - Cultuur

Al voor de 8ste keer kan je de laatste twee weken van augustus het literaire evenement Zin in Zomer beleven in Genk, Hasselt en Sint-Truiden. Onder het thema Familie geven auteurs zoals Bart Moeyaert, Adriaan van Dis, Jef Aerts, Lieve Joris en Kris Van Steenberge , muzikanten, interviewers en anderen het beste van zichzelf op verrassende plekken met telkens extra’s zoals een lezing over heilzame kruiden, een filmvertoning of een rondleiding op een designexpo en door een fruitplantage en fruitbedrijf.

Literair evenement  Zin in Zomer zet familie centraal
Foto: E.V.LieropAls opwarmer en smaakmaker voor het jaarlijks literair gebeuren Zin in Zomer,kan je op zaterdag 12 augustus in de Zoukist in Sint-Truiden om 19u30 terecht voor een gratis voorstelling van de Poëziebus. Een oldtimer met 24 dichters rijdt rond in Vlaanderen en Nederland en zorgt voor frisse, pure poëzie en muzikaal vermaak. Op woensdag 16 augustus zullen auteur Bart Moeyaert en multi-instrumentalist Tijs Delbeke te gast zijn om 20u in de bibliotheek van Genk. Op zaterdag 19 augustus om 16u brengt Jef Aerts een muzikale familievertelling in Villa Verbeelding in Hasselt.

Op zondag 20 augustus staat in de Aula van het Jessa ziekenhuis alles in het teken van het moederschap met de Nederlandse auteur Adriaan van Dis en topillustrator Carll Cneut. De Nederlandse schrijver Abdelkader Benali, de filosoof Bleri Lleshi, journalist Bart Eeckhout en jazzbassiste Anneleen Boehme en zangeres Frie Mechele hebben dan weer afspraak in C-Mine Genk op 23 augustus om 20u00.

Mooiste wiegeliedjes
In de Sint-Maartenkerk van Sint-Truiden is dichteres Hagar Peeters te gast op 25 augustus. Sopraan Anneke Luyten, halve finaliste Kon. Elisabethwedstrijd, brengt onder pianobegeleiding van Tom Hermans prachtige liederen van Fauré en Puccini. In de hangar van het familiebedrijf Juwel Fruithof in Zepperen, vlakbij de serres en de aardbeienvelden, nemen auteur Kris Van Steenberge en interviewer Cara Van der Auwera op 27 augustus om 11u00 het podium in. Tussendoor trakteren Esmé Bos en Bart Voet het publiek op de mooiste internationale wiegeliedjes.

Swingende gipsy jazz
Zin in Zomer sluit op woensdag 30 augustus in de Kapel van het Claerenhof in Hasselt af met een primeur. Lieve Joris, die we kennen van reisromans over de hele wereld, keert letterlijk en figuurlijk terug naar haar geboortegrond. Ze gaat in gesprek met Mark Schaevers die haar als journalist van boek tot boek gevolgd heeft. Tussendoor kan je luisteren naar Les rideaux de ma grand-mère, een trio dat swingende gipsy jazz speelt.

Meer info en tickets via www.zininzomer.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139