LimburgActueel.beBlijf op de hoogte in een noodsituatie, schrijf in op BE-Alert!

Door Redactie - 13 juni 2017 - 3640 - Samenleving

Zopas stelden de ministers Jambon en Decroo BE-Alert voor: een alarmeringssysteem dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 operationeel is in heel België. Kinrooi is één van de 200 Belgische gemeenten die ook haar burgers in een noodsituatie kan verwittigen via dit systeem. Om er optimaal gebruik van te kunnen maken, worden zoveel mogelijk inwoners gevraagd om zich in te schrijven voor BE-Alert. Lees er vandaag meer over bij LimburgActueel.

Blijf op de hoogte in een noodsituatie, schrijf in op BE-Alert!
Foto: PixabayBE-Alert is een nationaal systeem bestemd voor alle veiligheidsactoren. "Dankzij BE-Alert kunnen we de inwoners via verschillende kanalen – telefoon, sms, mail - op de hoogte stellen van een noodsituatie. Het is een unieke technologie voor de gemeenten en de gouverneurs, evenals voor de nood- en interventiediensten, die kadert binnen de wettelijke verplichtingen inzake crisisbeheer, in het bijzonder de alarmering van de bevolking in noodsituaties", vertelt burgemeester Jo Brouns.

Kinrooi is één van de Limburgse gemeenten die intekende voor dit alarmeringssysteem. "Nu komt het erop aan om zoveel mogelijk inwoners aan te zetten om zich in te schrijven voor het systeem. Dit is gratis voor de inwoners en zal enkel gebruikt worden in noodsituaties. We kunnen hen dan via telefoon contacteren met een gesproken boodschap en/of een sms maar ook per mail."

Een bijkomend kanaal is ALERT-SMS. Met deze unieke technologie is het mogelijk op lokaal niveau een sms te sturen naar alle geconnecteerde mobiele telefoons op de plaats van het incident (dus niet gebaseerd op geregistreerde adressen). "Hiervoor moeten we als gemeente contact opnemen met het Crisiscentrum die onze boodschap in de gevraagde zone zal verspreiden."

De komende maanden zal het Crisiscentrum nationaal nog een grote campagne voeren om iedereen ertoe aan te zetten zich te registreren voor BE-Alert. Dat kan via www.be-alert.be. Door in te schrijven beschikt de gemeente dan over recente contactgegevens (GSM, vaste telefoon, e-mail, adressen,...) die – voor alle duidelijkheid – enkel in het geval van een noodsituatie gebruikt zullen worden.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139