LimburgActueel.bePXL mag aan de slag met half miljoen euro voor onderzoek

Door Redactie - 12 juni 2017 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

Hogeschool PXL start volgend academiejaar met twee onderzoeksprojecten die via het Tetra-programma van de Vlaamse overheid worden gesubsidieerd. Voor de projecten ‘Stay@home with Dementia’ en ‘Transport met PIT’ haalde PXL 510.443 euro binnen. De Vlaamse Overheid geeft via het Tetra-programma subsidies aan praktijkgericht onderzoek door universiteiten en hogescholen voor ondernemingen en social profit. Lees er meer over bij LimburgActueel.

PXL mag aan de slag met half miljoen euro voor onderzoek
Foto: archiefbeeldStay @ Home with Dementia: Zorgeloos wonen met behulp van zorgdomotica
Het aantal personen met dementie stijgt en tegelijkertijd is er een tekort aan residentiële plaatsen binnen de woonzorgcentra. Kan het gebruik van zorgdomotica in de thuissituatie een opname in een residentiële zorg uitstellen? Zo ja, wat zijn de specifieke randvoorwaarden en is het inzetten van dergelijke technologieën sociaaleconomisch te verantwoorden? Hoe ziet dergelijke oplossing eruit en hoe kunnen Vlaamse KMO’s hierbij oplossingen aanreiken?

Transport met PIT: Procesinnovatie in de Vlaamse transportsector
De impact van digitalisering op de transportsector is groot, met onder meer de opkomst van digitale vrachtbrieven en de vraag naar klanten voor real-time-informatie. De markt zal steeds sterker verwachten dat de transportsector zijn processen efficiënt organiseert, digitaliseert en openstelt naar klanten.

Een van de grootste risico’s hierin is dat de IT-innovaties niet gepaard gaan met bijhorende procesverbeteringen. Dit risico is reëel omdat de Vlaamse transportsector slechts beperkt vertrouwd is met procesgeoriënteerd denken en de werkwijzes om processen digitaal te verbeteren sterk gefocust is op grote multinationals, terwijl de Vlaamse transportsector een KMO-markt is.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Hoe ver staan de werken aan Sportoase Montaignehof?
Noliko Maaseik behaalt zijn 15de titel
Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139