LimburgActueel.bePasserelle van steenkoolmijn Waterschei is aan restauratie toe

Door Redactie - 12 juni 2017 - 3600 - Actueel

Vlaams minister-president Geert Bourgeois kent een premie van 619.718 euro toe aan het stadsbestuur van Genk. Dit voor de restauratie van de passerelle van de steenkoolmijn in Waterschei. Deze subsidie past in de meerjarenovereenkomst die de stad sloot met de Vlaamse overheid om de mijnsite te restaureren en herbestemmen tot Thor Park, een hotspot van 93 ha voor technologie, energie en innovatie.

Passerelle van steenkoolmijn Waterschei is aan restauratie toe
Foto: Koplamp ArchitectenDe passerelle is de overdekte gang tussen de badzalen in het hoofdgebouw en het ontvangstgebouw, waar de mijnwerkers in de liftkooien stapten. Samen met de mijngebouwen is de passerelle in 1993 beschermd. De restauratie van de passerelle vormt de vierde restauratiefase in de meerjarenovereenkomst. Eerder zijn al middelen vrijgemaakt om het hoofdgebouw, het ophaalgebouw en het ventilatiegebouw te restaureren. In volgende fasen volgen het schachtgebouw, de uitrusting en de schachtbok.

"De passerelle krijgt een casco restauratie, waarbij ramen en beton worden gerestaureerd, en het geheel waterdicht wordt gemaakt, met het oog op een latere invulling van de ruimte. Deze premie past in de meerjarige subsidieovereenkomst die we in 2014 hebben gesloten voor de restauratie van de beschermde mijngebouwen",” aldus minister-president Bourgeois. “"Maar liefst 7 restauratiefasen, gespreid over evenveel jaren, kunnen rekenen op een totale premie van 8 miljoen euro.”"


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139