LimburgActueel.beVluchtelingen met ondernemersdroom welkom in Limburg

Door Kris Pattyn - 12 juni 2017 - 0000 - Economie

Vandaag lanceert een breed partnerschap een nieuw project ‘AZO! Onderneem je als vluchteling’. Daarmee willen de organisaties vluchtelingen aanmoedigen om een eigen zaak te starten. Heel wat vluchtelingen proberen in Vlaanderen een nieuw leven op te bouwen en werk is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom is het belangrijk dat vluchtelingen met ondernemingszin inzien dat ondernemen in Vlaanderen een valabele optie is, mits een goede voorbereiding. Velen hebben ondernemerservaring in het land van herkomst, vaak in een minder formele setting.

Vluchtelingen met ondernemersdroom welkom in Limburg
Foto: PixabayHet partnerschap zet breed in op sensibiliseren naar vluchtelingen en potentiële toeleiders zoals VDAB en Agentschap Inburgering en Integratie. Vervolgens organiseert het infosessies voor vluchtelingen met een ondernemersdroom: wat moet je allemaal doen om een zaak in Vlaanderen te kunnen opstarten. Na een intake, waar gekeken wordt of het ondernemersidee haalbaar is en of de vluchteling de benodigde ondernemerscompetenties bezit, kan de vluchteling in een intensief traject naar ondernemerschap komen.

Dit traject is modulair en wordt samen met de trajectbegeleider opgesteld. Hiervoor kan men kiezen uit verschillende specialisaties: basiskennis bedrijfsbeheer, toetsing of concept financieel en commercieel haalbaar is, persoonlijke ontwikkeling als ondernemer, mentorship, microfinanciering...

De dienstverlening is in heel Vlaanderen uitgerold en de trajectbegeleiders, een tiental, zijn actief in elke provincie en blijven dus dicht bij de kandidaten. Op twee jaar tijd zal het partnerschap meer dan 2.300 mensen sensibiliseren, 1.300 informeren om 400 vluchtelingen intensief te begeleiden waarvan er minstens 80 ook effectief opstarten als succesvol ondernemer.

Project AZO! wordt vormgegeven door Stebo, Starterslabo’s, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Microstart, Unizo, Exchange vzw, Smart, iDrops, Zenitor, SYNTRA Vlaanderen, VDAB en Agentschap Inburgering en Integratie. Project AZO! wordt financieel mogelijk gemaakt door Europees Sociaal Fonds (ESF) en het Vlaams Cofinancieringsfonds (VCF).


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139