LimburgActueel.beKinderen op de vlucht mogen 'buiten de lijntjes kleuren'

Door Redactie - 09 juni 2017 - 0000 - Samenleving

Buiten de Lijntjes is in de eerste plaats een boekje voor kinderen op de vlucht en hier een nieuwe thuis vinden. Een boekje om te schenken en te koesteren. Een welkomstgeschenk dat kinderen stimuleert om met taal en beeld aan de slag te gaan. Een (beeld)verhaal over het vinden van een nieuwe thuis, het hechten aan nieuwe vrienden, het zoeken van een plek zoeken in de wijde wereld, het dromen van een nieuwe toekomst.

Kinderen op de vlucht mogen 'buiten de lijntjes kleuren'
Foto: CurieusSchrijvers Laïla en Bart Koubaa zijn de initiatiefnemers en de motor van dit project. Doordat ze al enkele keren te gast waren bij het Festival van de Gelijkheid, spraken ze Curieus aan om het idee te realiseren. Zonder aarzelen zette Curieus haar schouders onder het humane initiatief, omdat deze progressieve culturele inspiratiefabriek maatschappelijk geïngageerd durft te zijn. Topillustratoren Eva Mouton, Wide Vercnocke, Laura Janssens, Mattias De Leeuw en vormgever Evelien Gillis waren meteen enthousiast om mee te werken.

Dankzij de financiële steun van Vlaams Fonds voor de Letteren, en de peter/meter-actie die we op het Festival van de Gelijkheid organiseerden, verzamelden we genoeg centen om ons idee in realiteit om te zetten. Uitgeverij Vrijdag was meteen overtuigd om het boekje uit te brengen. En potlodenfabrikant Staedtler steunde het project met 1.000 gratis potlodensetjes.

"Het is onze bedoeling dat kinderen die uit een conflictgebied gevlucht zijn en hier nieuwe thuis vonden, een boekje moeten kunnen krijgen. Deze geven we dus graag als geschenk. Zonder vergoeding. Omdat vanuit die gedachte het initiatief is ontstaan: een warm welkomsgeschenk voor vluchtelingenkinderen." Mensen die nauw betrokken zijn met vluchtelingenkinderen hier (in een asielcentrum, in het onderwijs, als pleegouder, in een vluchtelingenkamp ... oa vzw Humain, maar ook heel wat persoonlijke engagementen) helpen ons om de boekjes uit te delen. Ondertussen konden we reeds 700 kinderen op die manier laten kennis maken met Buiten de Lijntjes.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139