LimburgActueel.beWie nomineer jij voor de Limburgse Cultuurprijs?

Door Redactie - 09 juni 2017 - 0000 - Cultuur

Limburg heeft vruchtbare grond. Voor fauna en flora, voor vernieuwende, creatieve ondernemers, maar ook voor talenten die hun carrière banen in de culturele en socio-culturele sector. Dat wil het provinciebestuur benadrukken en meteen ook de wereldkunstenaar, de meest uitmuntende cultuuractor, de toporganisatie, de meest succesvolle vereniging … van de voorbije twee jaar eens extra in de kijker zetten. Daarom lanceert het de oproep aan alle gemeenten én aan alle Limburgers om te helpen zoeken.

Wie nomineer jij voor de Limburgse Cultuurprijs?
Foto: archiefbeeldE en kandidaat nomineren kan eenvoudigweg door het formulier via DEZE link in te vullen en in te dienen bij de afdeling Cultuur van de provincie Limburg tegen 30 juni 2017 ten laatste.

In 2015 besliste het provinciebestuur de Limburgse Cultuurprijs voortaan jaarlijks en alternerend aan een organisatie en een persoon uit te reiken. In 2015 mocht het Europees Muziekfestival voor de Jeugd de prijs aan zijn palmares toevoegen. In 2017 bundelt het provinciebestuur de edities van 2016 en 2017 en zal de bestendige deputatie, na advies door de jury, een persoon én een organisatie lauweren die elk de titel én 5.000 euro ontvangen.

Na de deadline voor kandidaatsstelling op 30 juni stelt de afdeling Cultuur van de provincie Limburg een longlist samen. Een vakjury distilleert hieruit vervolgens een shortlist die in september wordt bekendgemaakt. Dan is het opnieuw aan àlle Limburgers om hun stem te laten gelden, deze keer online. Hierover volgt later nog uitgebreidere communicatie.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139