LimburgActueel.beConjunctuur op recordhoogte

Door Kris Pattyn - 09 juni 2017 - 0000 - Economie

De opmars in de Limburgse conjunctuur zet zich ongeremd verder sinds juli 2016. Vorige maand verwachtten we in april een conjunctuurtop van 97.8 indicatorpunten. De meest recente data verplaatsen de top echter naar deze maand. Dit zelfs met een recordniveau van 104.71 indicatorpunten! Het is meer dan 15 jaar geleden (maart 2001) dat we nog een vergelijkbaar activiteitsniveau vaststelden. Vanaf het begin van het derde kwartaal verwachten we nog steeds een lichte terugval, die weliswaar beperkt blijft tot 98.32 indicatorpunten. Lees er alles over bij LimburgActueel.

Conjunctuur op recordhoogte
Foto: Voka LimburgZowel de export als de bouwsector ondersteunen de Limburgse conjunctuur in hoge mate. De exportprestaties blijven beduidend sterker dan in dezelfde periode vorig jaar. In de bouwsector is de residentiële nieuwbouw aan een opmars bezig. In de automobielsector duikt het totaal aantal inschrijvingen wel onder het niveau van dezelfde periode vorig jaar. De toeristische sector blijft dan weer op hetzelfde niveau als een jaar geleden, terwijl de totale werkloosheid in de tweede jaarhelft tot net geen 10 procent onder het niveau van vorig jaar ligt. De startende ondernemingen blijven op hetzelfde niveau als een jaar geleden.

“De voorbije maanden waren we telkens voorzichtig positief dat de neerwaartse knik in onze conjunctuur telkens werd uitgesteld, maar vandaag kunnen we echt wel positief zijn", aldus bestuurder Voka Limburg Johann Leten. "De Limburgse conjunctuur bereikt een record dat in meer dan 15 jaar niet meer is gehaald. Vooral de sterke exportcijfers zetten de sterke eigenschappen van onze Limburgse ondernemers in de kijker.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139