LimburgActueel.beZesde Ronde Van Limburg belooft spanning

Door Rony Maes - 09 juni 2017 - 0000 - Sport

De Ronde van Limburg werd vijf jaar geleden na een onderbreking van 18 jaar, door organisatiebureau SMB Organisation opnieuw op de Internationale wielerkalender gezet. Na twee jaar genoot deze semi-klassieker al van een statusverhoging van UCI 1.2 naar UCI 1.1 niveau. Dit is het hoogste niveau, net onder de World Tour en HC wedstrijden. De Stad Tongeren en ‘De Vaillant Ronde van Limburg’ zijn ondertussen een onafscheidelijk duo geworden. De burgemeester van Tongeren Patrick Dewael is dan ook verheugd om al voor de zesde keer ‘De Vaillant Ronde van Limburg’, de enige wielerklassieker van Limburg, te mogen ontvangen in zijn stad.

Zesde Ronde Van Limburg belooft spanning
Foto: R.MaesNiet zoals op de persconferentie aangekondigd, Belgisch kampioen Philippe Gilbert, maar wel veldrittoppers Wout Van Aert (Veranda’s Willems - Crelan) en de winnaar van 2014 Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) zijn de blikvangers in deze Ronde van Limburg. Organisator Geert Smets is wel ontgoocheld over het feit dat voor het eerst in jaren een World Tour ploeg ontbreekt, maar is er ook van overtuigd dat de veldritteams ook nu een beslissende rol kunnen spelen.

Verder wordt ook weerwerk verwacht van Kenny De Haes (Wanty-Groupe Gobert), de winnaar van vorig jaar voor Tom Boonen en momenteel goed op dreef. Andere bekende Limburgse namen zijn Kenneth Vanbilsen (Cofidis), de weder optredende Amaury Capiot (Sport Vlaanderen-Baloise) en Roy Jans (WB Veranclassic – Aqua Protect) .

Sporttechnisch organisator Mark Vandereyt meent ook dat het vernieuwde parcours voor extra pigment zal zorgen. Zo werden er dit jaar twee nieuwe hellingen opgenomen in de omloop. Met twee passages over de Boenshovenberg en Colenberg stijgt het aantal hoogtemeters boven de 2000. Niet alleen op het gebied van beklimmingen werden er wijzigingen aangebracht, ook de kasseistroken kregen een prominentere rol. De stroken van Manshoven en Weg naar Heks krijgen de renners dan weer in omgekeerde richting voor de wielen. Tel daar de dubbele passage van de Kleine Veldsteeg bij en het zal een zware dobber worden voor de renners.

De officieuze start van de karavaan wordt omstreeks 12u30 gegeven op de Grote markt van Tongeren. De aankomststreep ligt op de Eeuwfeestwal. Rond 17 uur weten we wie Kenny Dehaes, de vorige winnaar voor Tom Boonen, opvolgt. De renners zullen in totaal vijf keer passeren, met in volle finale drie lokale ronden van elf kilometer. Nieuw dit jaar is ook het rondedorp in het centrum van Borgloon, waar zo’n 100 vips worden verwacht.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139