LimburgActueel.beHoogstaande spaanse kunst bij ARTandADVICE

Door Dominique Vreven - 08 juni 2017 - 3500 - Cultuur

Drie jaar na zijn laatste expositie in België met een grote solopresentatie in de Fondation Folon in Terhulpen, toont gallerij ARTandADVICE in Stevoort tot 2 juli zowel monumentale buitenbeelden, kleinere sculpturen, schilderijen, tekeningen en grafiek van de Spaanse kunstenaar Josep Riera i Aragó.

Hoogstaande spaanse kunst bij ARTandADVICE
Foto: D.VrevenJosep Riera i Aragó werd geboren in 1954 in Barcelona, waar hij nog steeds leeft en werkt. Hij behoort tot de generatie kunstenaars die in de jaren '80 de beeldhouwkunst heruitvonden. Hij werkt nog steeds met klassieke materialen, maar gebruikt ze op een heel eigen, onorthodoxe manier. Verschillende materialen worden in één beeld gecombineerd, brons wordt beschilderd, er worden delen gegoten, anderen gesmeed en ook recuperatiemateriaal wordt verwerkt.

Sinds het prille begin van zijn intussen indrukwekkende carrière gebruikt hij twee door de mens uitgevonden machines: het vliegtuig en de duikboot. Ze staan voor hem symbool voor de ontdekking van de lucht en de oceanen. Hij schildert en tekent ze, maakt grafische prenten en componeert beelden. Vliegtuigen en duikboten zijn mysterieus en hij gebruikt ze om een speels universum te bedenken, waarmee hij met humor en goed gevoel voor compositie en evenwicht onze verbeelding prikkelt en ons uitnodigt mee te reizen in zijn fantasie, een wereld tussen realiteit en droom. Zijn oeuvre straalt duidelijk een mediterraanse toets uit met referenties aan Miro en Picasso.

Meer informatie via www.artadvice.com.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139