LimburgActueel.bePXL-Social Work geeft vrijwilligerswerk een hip imago

Door Redactie - 28 maart 2017 - 3500 - Samenleving

Dagelijks steken duizenden vrijwilligers bij talrijke Limburgse organisaties de handen uit de mouwen. Een inzet die het hart van onze samenleving elke dag opnieuw zichtbaar maakt. “Een hart dat we moeten koesteren én dat onontbeerlijk is om het ‘samen leven’ elke dag weer vorm te geven. Als hogeschool en opleiding Sociaal werk in het bijzonder, vinden we het belangrijk om dit te beklemtonen én te ondersteunen", aldus departementshoofd PXL Social Work Filip Giraldo.

PXL-Social Work geeft vrijwilligerswerk een hip imago
Foto: PixabayOndanks het enthousiasme van velen blijft de nood aan (jonge) vrijwilligers groot. Het is voor talrijke vrijwilligersorganisaties een uitdaging om hun vrijwilligersbestand op peil te houden én rekening te houden met de beschikbaarheid en wensen van de vrijwilliger. Ook de vrijwilliger is in de wereld van vandaag immers mondiger en kieskeuriger geworden. Niet zelden hangt rond het vrijwilligerswerk, weliswaar ten onrechte, een sfeer en geur van mottenballen.

Goesting overdragen
PXL-Social Work steekt daarom de handen uit de mouwen om het vrijwilligerswerk een meer hip imago aan te meten én twijfelaars over de streep te trekken. “We vinden het niet alleen vanzelfsprekend dat onze studenten/junior-collega’s, sociaal werkers van morgen, zich engageren in de samenleving, maar willen hen vooral ook aanmoedigen hun rol als ambassadeurs van het vrijwilligerswerk op te nemen, waardoor ze de goesting voor het vrijwilligerswerk overdragen", beklemtoont Giraldo.

Salon van de vrijwilliger
In opvolging van de ‘Week van de vrijwilliger’ organiseert het departement PXL-Social Work, op dinsdag 28 maart (16 tot 21u00) het ‘Salon van de vrijwilliger’ (PXL-Congress). "We bieden meer dan 50 deelnemende organisaties de mogelijkheid hun netwerk nog sterker te maken én nieuwe vrijwilligers aan te trekken. Bovendien is er die avond ook een aantrekkelijk aanbod van interactieve lezingen. Omstreeks 19u00 brengt minister Jo Vandeurzen trouwens een bezoek aan de verschillende vrijwilligersorganisaties en standhouders."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150