LimburgActueel.beMariaziekenhuis introduceert revolutionaire behandeling vaginale droogheid

Door Redactie - 14 maart 2017 - 3900 - Wetenschap & Innovatie

Het Mariaziekenhuis introduceert de MonaLisa Touch. Deze laserbehandeling -niet chirurgisch, niet hormonaal én pijnvrij– biedt de meest natuurlijke oplossing om vaginale droogheid ten gevolge van de menopauze te verhelpen, met langdurig resultaat. In de Verenigde Staten, Australië en Frankrijk werden al tienduizenden succesvolle laserbehandelingen uitgevoerd. Het Mariaziekenhuis in Overpelt is het eerste Limburgse ziekenhuis waar deze techniek toegepast wordt. De behandeling is ook mogelijk voor vrouwen die vaginale droogheid ontwikkelen ten gevolge van een kankerbehandeling.

Mariaziekenhuis introduceert revolutionaire behandeling vaginale droogheid
Foto's: MariaziekenhuisEén op twee vrouwen in de menopauze heeft last van vaginale droogheid, wat kan leiden tot irritatie, een verminderde controle over de blaas en pijn bij het vrijen. Ondanks dit grote aantal durft bijna 60 procent niet over dit probleem te praten met een arts en leeft er bij 40 procent van deze vrouwen het idee dat er geen remedie bestaat om vaginale droogheid te verhelpen.

Tijdens de menopauze valt de productie van oestrogenen stil, waardoor de vagina dunner en gevoeliger wordt. De laserbehandeling verwarmt de vagina en vulva, bevordert de celgroei en bloedtoevoer, en gaat hierdoor de vaginale vochtbalans herstellen.

Het behandelingsproces bestaat uit drie korte laserbehandelingen, waarbij al na de eerste sessie verbetering optreedt. Vergelijkend weefselonderzoek voor en na de behandeling toont zichtbaar het positieve effect aan. In België zijn er intussen 10 gynaecologen die de MonaLisa Touch gebruiken, waaronder nu ook het Mariaziekenhuis in Overpelt.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150