LimburgActueel.beNieuwe 'lichting' politie-inspecteurs legt eed af op PLOT

Door Redactie - 27 februari 2017 - 3600 - Actueel

De Limburgse politieschool PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) leidt jaarlijks acht procent of 110 tot 120 van het nationaal aantal op te leiden inspecteurs op. De afgestudeerde politie-inspecteurs komen terecht in zowel de lokale als de federale politie. Zopas legden de aspirant-inspecteurs die hun opleiding aanvingen in oktober 2016 de eed af. Het gaat om 56 aspiranten waaronder 32 mannen en 24 vrouwen die afstuderen eind september 2017.

Nieuwe 'lichting' politie-inspecteurs legt eed af op PLOT
Foto: archiefbeeldIn de twaalf maanden durende basisopleiding tot inspecteur van politie leren ze competenties aan om in gelijk welke basisfunctie van de lokale of de federale politie aan de slag te kunnen. Naast de nodige wettelijke en reglementaire basiskennis, wordt in de opleiding veel aandacht geschonken aan beroepsethiek en aan politionele technieken en tactieken.

De theorie wordt gekoppeld aan de praktijk door heel wat praktische oefeningen en werkplekleren. Om het werkplekleren te kunnen uitoefenen, moeten de aspirant-inspecteurs politiebevoegdheid hebben, die hen formeel wordt toegekend via deze eedaflegging.

De eedaflegging gebeurde in het PLOT in aanwezigheid van gedeputeerde Ludwig Vandenhove. Na de eedaflegging was deze groep alvast helemaal klaar voor de eerste stappen in de politiepraktijk, die voor de meesten onder hen plaatsvinden in een Limburgs lokaal politiekorps.

Kandidaten die meer informatie wensen over de politieopleiding kunnen terecht op www.plot.be of www.jobpol.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150