LimburgActueel.be75 Limburgse bedrijfsleiders stimuleren ondernemerschap bij jongeren

Door Redactie - 25 januari 2017 - 0000 - Economie

De zevende editie van 'Ondernemers voor de Klas', het grootste ontmoetingsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen, is in volle gang. Dit initiatief - waarvan VKW Limburg destijds de bezieler en initiatiefnemer was en dat nu vanuit Vlajo wordt georganiseerd - heeft als doel jongeren een beter beeld te geven van wat ondernemen betekent. Maar ook ze uit te leggen welke vaardigheden belangrijk zijn op de werkvloer en bovenal om ze goesting te doen krijgen om ondernemend te zijn.

75 Limburgse bedrijfsleiders stimuleren ondernemerschap bij jongeren
Foto: PixabayDe persoonlijke verhalen van bedrijfsleiders inspireren de Limburgse jongeren en schetsen de competenties die op de bedrijfsvloer nodig zijn in een duidelijke context. "Het is fantastisch dat 75 drukbezette ondernemers en bedrijfsleiders zich vrijmaken om hun ervaringen te delen. Getuigenissen die bij die jongeren echt zullen blijven kleven. En waarbij ze meteen getriggerd worden zelf ook het ondernemerschap te overwegen", klinkt het bij VKW Limburg.

In totaal zullen 350 ondernemers, bedrijfsleiders- en professionals gedurende zes weken in heel Vlaanderen ruim 660 gastlessen geven aan laatstejaarsleerlingen uit het secundair onderwijs en studenten hoger onderwijs. In Limburg alleen al verzorgen 75 ondernemers en bedrijfsleiders maar liefst 160 gastcolleges. En dit niet van de minsten: Ben Spaas (afg. best. Spaas Kaarsen), Gert Bervoets (CEO H.Essers), Gert Heylen (general manager Aperam Genk), Dirk Borghs ( vice president Europe Datwyler) Sam Strijckmans (director Nitto), Erick Raedts (bedrijfsdirecteur Sappi Lanaken) en vele anderen. In totaal worden met Ondernemers voor de Klas ruim 13.000 jongeren bereikt.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139