LimburgActueel.beI love the 90's opent pop-up museum! Help jij de PXL-studenten?

Door Redactie - 27 december 2016 - 3500 - Cultuur

Naar aanleiding van de 10de editie van I love the 90’s, die plaatsvindt op zaterdag 8 april in de Ethias Arena te Hasselt, openen de studenten van Hogeschool PXL Hasselt in de krokusvakantie een 90’s pop-up museum. Daarvoor hebben ze hulp nodig; Play-Doh, cd-rekje, behangpapier en filmposters uit die tijd, ... Het lijstje is behoorlijk lang. Op de Facebook-pagina van I love the 90’s, kan je het volledige lijstje terugvinden en wie denkt dat hij kan helpen, kan mailen naar jaren90gadgets@outlook.com.

I love the 90's opent pop-up museum! Help jij de PXL-studenten?
Foto: archiefbeeldZeventien jaar geleden namen we afscheid van de 90’s, maar meer dan ooit wordt er in onze huidige maatschappij teruggegrepen naar die periode. “Lost Frequencies grijpt met ’What is love’ terug naar één van de vele hits van Haddaway en er zijn nog een massa voorbeelden te vinden van 90’s remakes. Maar het is niet alleen de muziek, ook de sfeer van de jaren negentig blijft mensen triggeren. De Youtube-generatie heeft die tijd zelf niet meegemaakt. Zij herontdekken alles, waardoor onze I love the 90’s-party jaarlijks een verjongd publiek verwelkomt”, klinkt het bij de organisatie.

Samen met de Hasseltse PXL studenten, zorgt I love the 90’s voor een stunt. “De week na de krokusvakantie openen we een pop-up museum dat volledig in het teken staat van de jaren negentig. De interesse is groot, dat merken we nu al in onze vriendenkring, alleen is de zoektocht naar spulletjes uit die tijd toch een ander paar mouwen. Mensen moeten maar eens gaan kijken op de Facebook-pagina van I love the 90’s. Daar kan je het integrale lijstje terugvinden van materiaal dat we nog zoeken."

"Als mensen iets hebben liggen dat we tijdelijk mogen gebruiken voor ons museum, dan kunnen ze ons een mailtje sturen en komen wij die spullen ophalen. Het spreekt voor zich dat iedereen achteraf zijn materiaal terugkrijgt”, zegt Fabrice Weyen namens de studenten. Het I love the 90’s pop-up museum is een onderdeel van het vak ‘eventmanagement’. “De week na de krokusvakantie is ons pop-up museum gratis toegankelijk in Hasselt. Waar en hoe maken we later bekend.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150