LimburgActueel.bePXL Breekt Uit voor het Limburgs 'grijze goud'

Door Redactie - 22 december 2016 - 3500 - Actueel

Ook in 2017 gaan de deuren van Hogeschool PXL twee dagen dicht. PXL Breekt Uit krijgt daarmee een derde editie die op 25 en 26 april plaatsvindt. 9.000 studenten en personeelsleden trekken dan het veld in om met mensen, organisaties en bedrijven samen te werken en samen te leren. Nieuw is dat ze zich dit jaar specifiek zullen inzetten voor ouderen. Vandaar de toepasselijke ondertitel 'Het Grijze Goud'. Hogeschool PXL roept organisaties op om samen te werken rond dit thema.

PXL Breekt Uit voor het Limburgs 'grijze goud'Limburg is koploper in vergrijzing. Ten opzichte van tien jaar geleden steeg het bevolkingsaandeel 65-plussers in 2016 met 9,4 procent. In Vlaanderen zien we een stijging van 4,7 procent. "Deze evolutie zorgt voor wezenlijke uitdagingen in de samenleving, want iedereen krijgt ermee te maken. Met PXL Breekt Uit gaan we de opportuniteiten van de vergrijzing bestuderen. Hiervoor reikt onze hogeschool de hand naar alle ouderen, bedrijven, organisaties en partners", zegt algemeen directeur Ben Lambrechts.

Mogelijke projecten

  • Jobs van vroeger en nu: Wat zijn de wezenlijke verschillen tussen jobs over de generaties heen? Zouden ouderen de jobs van vandaag aankunnen? En omgekeerd?
  • Op grootmoeders wijze: Hoe zou oma het probleem oplossen? Welke praktijken zijn in de vergetelheid geraakt? Was het effectief beter in de goeie ouwe tijd?
  • De droomfabriek: Zet de beleving centraal en bezorg de ouderen een onvergetelijke dag.
  • Helpende handen: Hoe werkt dat internet?! Kan de ergonomie van het woonhuis verbeteren? Met welke dagelijkse problemen kampen ouderen en hoe kunnen wij hen helpen?
  • Leren van andere culturen: Hoe blikken ouderen met een migratieachtergrond terug op hun integratieproces? Welke inzichten levert dit op voor de integratievraagstukken van vandaag? 

Organisaties en bedrijven die betrokken willen worden bij PXL Breekt Uit 2017, kunnen contact opnemen met de hogeschool via het mailadres pxlbreektuit@pxl.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150