LimburgActueel.beFototalent van LUCA zet grote namen voor de lens

Door Redactie - 08 december 2016 - 3600 - Cultuur

In 'Movement 13' pakt de opleiding Fotografie van LUCA campus C-mine op een originele manier uit met haar jong talent. De expositie is namelijk de visuele weerslag van een intense samenwerking tussen fotografen in opleiding, C-mine cultuurcentrum en grote namen uit de dans- en theaterwereld. Gezelschappen als Compagnie Thor en Tristero lieten zich ondanks een erg drukke agenda overtuigen om gevolgd te worden door studenten. Het resultaat is te zien in het C-mine cultuurcentrum.

Fototalent van LUCA zet grote namen voor de lens
Foto: F.M.KaynakStudenten laten onderduiken in de wereld van dans en theater, dat was het opzet van de opleiding Fotografie van campus C-mine van LUCA School of Arts. De studenten uit het derde bachelorjaar kregen de opdracht om te vertrekken vanuit hun eigen interesse. Ze werkten hiervoor samen met Compagnie Thor / Thierry Smits, Jochem Eerdekens, Benjamin Muller, Compagnie Cecilia, Tristero, Toneelgroep Maastricht, Het Paleis, Annelies Van Hullebusch, Dood Paard, Lucinda Ra en Kabinet K. Hun invalshoek bepaalde hoe ze de acteurs en dansers van deze gezelschappen op de gevoelige plaat vastlegden.

Uit alle fotografische projecten selecteerden de gezelschappen werk van Jolien Briers, Paulien Delcol, Joery Erna, Julie Gielen, Selma Gurbuz, Leen Hoogmartens, Fatih M. Kaynak, Mandy Louwet, Madelon Meijer, Isabelle Reynders, Jorien Swinnen, Laurens Thys en Reyhan TÃŒrkgeldi.

De expositie loopt vanaf 16 december 2016 tot 8 januari 2017 in het C-Mine cultuurcentrum. De opening is voorzien 15 december om 19u00. Diezelfde avond organiseert Sluitertijd het evenement de 'Donkere Kamer' met belangrijke gasten als Carl De Keyzer. Met presentaties, interviews en actuele discussies zoomt Sluitertijd die avond in op fotografie in al zijn disciplines. De expositie 'Movement 13' sluit hier mooi bij aan.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150