LimburgActueel.beBen Lambrechts ontvangt hoogste Limburgse Carnavalsonderscheiding

Door Redactie - 25 oktober 2016 - 0000 - Actueel

Op vrijdag 18 november verzamelen alle Limburgse Carnavalsverenigingen van LIVEKE in Bree voor hun jaarlijks verbroederingsfeest 'De Limburgse Dag'. De organisatie is dit jaar in handen van de Breese Stoepluipers. Het hoogtepunt is ongetwijfeld de uitreiking van de Bronsgroene Leeuw 2016. Dit seizoen wordt deze hoogste Limburgse Carnavalsonderscheiding geschonken aan Ben Lambrechts, Algemeen Directeur van de PXL.

Ben Lambrechts ontvangt hoogste Limburgse Carnavalsonderscheiding
Foto: B.Lambrechts"Deze hoge onderscheiding wordt Lambrechts toegekend als waardering voor de frisse, eigenzinnige en verrassend moderne manier waarop hij het Limburgs onderwijs promoot en daardoor vele jongeren weet te enthousiasmeren voor het onderwijs in het algemeen", klinkt het.

Gouverneur Herman Reynders is sinds het Carnavalsseizoen 2013-2014 de beschermheer van Liveke. Die zal dit jaar ook de rol van gastheer van 'De Limburgse Dag' op zich nemen. Op Carnavalsgebied is Limburg immers dé toonaangevende Provincie in Vlaanderen. Liveke beschouwt het als één van haar hoofdopdrachten de Limburgse verenigingen fijn te laten samenwerken en er voor te waken dat bij haar verenigingen de Neder-Rijnlandse Carnavalstradities bewaard blijven.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150