LimburgActueel.beStudentenverenigingen op uitstap naar voetbalmatch en afterparty in Stayen

Door Redactie - 19 oktober 2016 - 3800 - Sport

Op woensdag 26 oktober organiseren de studentenverenigingen verbonden aan de PXL een uitstap naar een voetbalwedstrijd in eerste klasse: STVV tegen SV Zulte-Waregem. Aansluitend is er een after-party in het stadion dankzij Versuz On Tour. Dit aanbod is voor studenten en omvat: vervoer heen en terug (opstapplaatsen in Hasselt en Diepenbeek) dankzij Provincie Limbur,g een inkomticket op de thematribune, dankzij STVV en toegang tot de afterparty, dankzij Versuz. Deelname is volledig gratis, maar inschrijven wel verplicht via www.stvv.com.

Studentenverenigingen op uitstap naar voetbalmatch en afterparty in Stayen"Wij proberen telkens nieuwe doelgroepen aan te spreken om naar het voetbal te komen. We hebben een thematribune die vaker ingevuld wordt door bepaalde groepen. Zaterdag zat de tribune nog vol met 1.400 vrouwen. We hebben al carnavalisten gehad, de buurtbewoners van Stayen mochten al eens op bezoek komen en ook kansarme jongeren werden al eens uitgenodigd", vertelt commercieel directeur STVV Stan Niesen. "Voor studenten is er al ons studententarief, maar we hebben ze nog nooit eerder uitgenodigd voor een bijzondere VIP-avond. Het idee lag wel al langer op de plank."

Banden smeden voor de toekomst
"Dankzij de steun van de PXL, de Versuz en de Provincie kunnen we nu een 500- tal studenten uitnodigen op Stayen tijdens de topwedstrijd STVV – SV Zulte-Waregem. De studenten worden op deze manier aangemoedigd om uit hun kot te komen. Het vervoer wordt geregeld door de Provincie Limburg. STVV wil op deze manier jonge mensen aantrekken, nieuwe fans creeëren, maar ook al banden smeden voor de toekomst. Er zitten ongetwijfeld jonge ondernemers onder de studenten, die op deze manier al eens kennis kunnen maken met de club en Stayen", aldus Niesen.

Veiligheid prioriteit
De provincie Limburg steunt de jongeren al langer. "En voor ons is het belangrijk dat de studenten veilig op stap kunnen. De fuifbussen zorgen jaarlijks voor het veilig vervoer bij fuiven van zo’n 30.000 jongeren", vult kabinetsmedewerker van deputé Peuskens Ivo Bourguignon aan. Studenten kunnen opstappen aan twee haltes: het Dusartplein in Hasselt (voor Hexion, MP, Mercurius, Orbis en Prominos) en de universitaire campus in Diepenbeek (voor ABVG en Creon). De bussen zullen vertrekken om 18u30.

Na de wedstrijd volgt er een afterparty in de Rvue in samenwerking met Versuz. Versuz on Tour brengt DJ Thierry Von Der Warth naar Stayen. De inkom voor deze fuif is gratis. Alle studenten krijgen bovendien twee consumpties aangeboden dankzij de partners. Studenten kunnen met de bus terug naar huis om 22u30 of om 01u30.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150