LimburgActueel.bePXL-studenten lanceren nieuwe reistrend: wijntoerisme in de provincie Limburg

Door Redactie - 19 oktober 2016 - 3500 - Toerisme

“Be creative, think out of the box, focus on the unique selling points of the winery and go viral.” Met deze boodschap vatten de PXL-studenten deze week een nieuwe uitdaging aan. Ze kunnen rekenen op de medewerking van internationale studenten en docenten, die speciaal voor dit project, dat de naam Wine 4 YOU 2 meekreeg-, naar Hasselt overvlogen. Maar liefst vier landen vaardigden een delegatie af: Spanje, Tsjechië, Duitsland en ook ons land is zowel door Vlaanderen als Wallonië vertegenwoordigd. Bovendien kan de opleiding rekenen op de steun van Toerisme Limburg en de regionale wijndomeinen. Op hun vraag zal in een eerste fase de marketing van Limburg als wijnregio aangepakt worden.

PXL-studenten lanceren nieuwe reistrend: wijntoerisme in de provincie Limburg
Foto: archiefbeeldAanstaande vrijdag vindt in het departement PXL-Media & Tourism de prijsuitreiking plaats, waarbij de gedeputeerde van Toerisme Igor Philtjens het beste team in de bloemetjes zal zetten. “Ik sta absoluut achter dit project van PXL. Ook vanuit Toerisme Limburg willen we meer werken rond wijntoerisme. Toeristen zijn steeds op zoek naar beleving. Een bezoek aan een wijndomein of zelfs het uitbouwen van een wijnroute kan een extra troef betekenen voor onze provincie. Wijntoerisme kan bovendien ook een positieve invloed hebben op de seizoensverlenging waar we vanuit Toerisme Limburg steeds meer op inzetten."

Booming business
“Het is een zeer leerrijke en stimulerende praktijkervaring voor deze studenten om aan zo’n vernieuwend, internationaal project te mogen meewerken!”, aldus coördinator Sandra Di Marcantonio. “De inspiratie voor dit project kwam er toen ik vorig jaar een internationale toeristische vakbeurs in Las Vegas bezocht. Hoewel er van de Amerikaanse wijnen vaak gezegd wordt dat ze niet kunnen concurreren met de klassiekers uit Spanje, Frankrijk en Italië, viel het me op dat wijn en toerisme op een ingenieuze manier aan elkaar gekoppeld worden en dat deze reisformule booming business is in de VS. Ik geloof dat we dit succes ook in Limburg kunnen waarmaken."

In handen van laatstejaars
"Onze sublieme wijnen zijn internationaal meermaals in de prijzen gevallen. Wij geloven als opleiding dan ook dat de toeristische ontsluiting van de wijndomeinen een logische stap is in de economische en toeristische uitbouw van onze provincie", aldus Di Marcantonio. Opmerkelijk is dat de organisatie, coördinatie en begeleiding van Wine 4 YOU 2 volledig in handen is van een achttal derdejaarsstudenten.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150