LimburgActueel.bePXL start met postgraduaat verpleegkundige in de huisartsenpraktijk

Door Redactie - 09 september 2016 - 3500 - Actueel

Dat postgraduaat 'Verpleegkundige in de huisartspraktijk' bereidt de verpleegkundige voor om als professional accuraat vanuit de huisartspraktijk, samen met de huisarts en verder met andere gezondheidswerkers, geïntegreerde kwaliteitszorg aan te bieden. Naast de algemeen organisatorische aspecten van een multidisciplinaire praktijk, ligt de nadruk vooral op het coachen en begeleiden van patiënten met chronische aandoeningen. Verder worden gespecialiseerde themata uitgediept zodat de verpleegkundige een integrale praktijkontzorging kan bieden.

PXL start met postgraduaat verpleegkundige in de huisartsenpraktijk
Foto: archiefbeeldDie integrale praktijkontzorging omvat vandaag dan ook een uitgebreide kennis van software(systemen) en een kwaliteitsverhoging van de technische interventies.

Op verscheidene plaatsen is er nu reeds een verpleegkundige actief in de praktijk van huisartsen waar duidelijk blijkt dat bovenvermelde topics dagelijks de interdisciplinaire meerwaarde duiden. Het competentieprofiel van verpleegkundigen komt op die manier tegemoet aan de bestaande noden.

Alhoewel er momenteel geen geëigende financiering is voor deze vorm van samenwerking, is de vraag van huisartsen en thuisverpleegkundigen erg groot om nog beter geschoold de kwaliteit van zorg te garanderen in een multidisciplinair samenwerkingsverband.

Start van het postgraduaat is op dinsdag 20 september 2016. De opleiding telt 17 lesdagen, om de 2 weken, telkens op dinsdagnamiddag. Geïnteresseerden voor deze opleiding kunnen op 10 september terecht op de PXL-infodag van 10 tot 14u00 in PXL-Congress.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150